HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣε νεκροταφείο αυτοκινήτων έχει μετατραπεί το λιμάνι Επισκοπής Καλάμου;

Σε νεκροταφείο αυτοκινήτων έχει μετατραπεί το λιμάνι Επισκοπής Καλάμου;

Προκαλεί κατάπληξη το πλήθος των παλιών αυτοκινήτων που βρίσκονται αραγμένα στο λιμάνι Επισκοπής Καλάμου. Ένα τόσο μικρό νησί, έχει συγκεντρώσει   τόσο μεγάλο αριθμό παλιών  αυτοκινήτων!

Το πρόβλημα, όπως μας αναφέρουν οι κάτοικοι, που μας έστειλαν τις φωτογραφίες, είναι χρόνιο.  Λόγω της αδιαφορίας των υπευθύνων να δώσουν λύση, χρόνο με το χρόνο διογκώνεται.

Συμβαίνει μάλιστα το εξής…  Ελληνικό φαινόμενο. Πολλά αυτοκίνητα έρχονται από την Αθήνα, καταθέτουν τις πινακίδες, αλλά συνεχίζουν να κυκλοφορούν στο νησί χωρίς άδεια και ασφάλεια.

Προηγουμενο αρθρο
Πως θα λειτουργήσει η Λαϊκή αγορά το Σάββατο
Επομενο αρθρο
Συλλυπητήριο μήνυμα Δήμου Λευκάδας

2 Σχόλια

  1. Καρφακης Α. Γιώργος
    17 Μαρτίου 2021 at 12:48 — Απάντηση

    περα απο την μόλυνση και τον βιασμό της αισθητικής του τοπίου,αν γίνει κάποιο ατύχημα πως θα βρεθεί άκρη΄?
    Σίγουρα ο δήμος πρέπει να τα αποσύρει.
    Συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον σας.
    Καρφακης Α. Γιώργος απο τον Κάλαμο

  2. Κάτοικος Καστού
    14 Μαρτίου 2021 at 10:04 — Απάντηση

    Σίγουρα πρέπει ο Δήμος να μεριμνήσει και να αποσύρει όσα οχήματα είναι προς διάλυση. Για την εικόνα που βλέπουμε πάντως, οι υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι. Η Επισκοπή (“Χωματερή” όπως την έκαναν, αν κρίνουμε από τις φώτο) απαριθμεί λιγότερους από 50 κατοίκους, και βλέπουμε όλοι πόσα είναι τα οχήματα (εκτός εάν έχει ο καθένας από ένα αμάξι σε οικισμό με 1 δρόμο).

    Όσο για τις πινακίδες και τα ανασφάλιστα, ας αναλογιστούμε όλοι όλα αυτά για τα οποία κατηγορούμε τους άλλους και συνάμα όλα αυτά που τελικά κάνουμε κι εμείς…

    Στα 2 νησάκια, Κάλαμο και Καστό, λόγω της δυσκολίας πρόσβασης (δεν υπάρχει οχηματαγωγό φέρι) όποιος μεταφέρει όχημα είναι διότι σκοπεύει να το αφήσει εκεί μόνιμα (λόγω υψηλού κόστους μεταφοράς). Οπότε εμείς οι κάτοικοι διαμορφώνουμε την εικόνα των νησιών μας.

    ΥΓ Ένα μπράβο για το ότι η αρθρογραφία σας περιλαμβάνει ειδήσεις και ρεπορτάζ από τον Κάλαμο και τον Καστό.

    Κάτοικος Καστού

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.