HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣημερινές φωτογραφίες από το φαράγγι της Μέλισσας

Σημερινές φωτογραφίες από το φαράγγι της Μέλισσας

Τόσο οι φωτογραφίες που μας έστειλε σήμερα αναγνώστης – περιπατητής από το φαράγγι της Μέλισσας, όσο και όσες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα, δεν δείχνουν απλώς την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται. Θέτουν και ένα σοβαρό προβληματισμό, μήπως δηλαδή θα πρέπει να απαγορευτεί η είσοδός του, δεδομένου ότι οι επισκέπτες του νησιού αυξάνονται,  και πιθανόν και ο κίνδυνος ατυχήματος.

Το φαράγγι της Μέλισσας βρίσκεται σε όλους τους τουριστικούς χάρτες και προορισμούς του νησιού.

Ήδη, σήμερα περπατούσαν εκεί τουρίστες.

Οι φωτογραφίες είναι από τις δυο γέφυρες οι οποίες όπως μας περιγράφει ο αναγνώστης είναι σε κακή κατάσταση, αφού λείπουν σανίδες, έχουν σαπίσει τα ξύλα, κουνιούνται και από κάτω υπάρχει  γκρεμός.

Ακόμα: «σε πολλά σημεία έχουν πέσει οι ξύλινοι φράχτες και από κάτω υπάρχει γκρεμός και επίσης  σε άλλα σημεία το μονοπάτι έχει σχεδόν κλείσει από τη βλάστηση».

Μήπως θα έπρεπε να το επισκεφτούν οι αρμόδιοι μαζί με  τεχνικούς και να πάρουν απόφαση. Ένας τουριστικός προορισμός που δεν είναι επισκέψιμος, δεν προκαλεί εντύπωση. Ένα ατύχημα όμως…

Προηγουμενο αρθρο
Αυτοκίνητο στη θάλασσα
Επομενο αρθρο
Πανηγύρι της Αναλήψεως στο Φρύνι

1 Σχόλιο

  1. Lefkadios
    31 Μαΐου 2022 at 08:34 — Απάντηση

    Η ανευθυνότητα, ο ωχαδερφισμός και η κατάντια του χώρου και του τοπιου από πλευράς των (αν)αρμόδιων δημοτικών και περιφερειακών αρχών στο μεγαλείο τους.
    Η εγκατάλειψη και η απαξίωση του συγκεκριμένου μέρους, αναδεικνύει την ποιότητα άσκησης δημόσιας εξουσίας από τους εκλεγμένους αιρετούς και τις προτεραιότητές τους.

    Αφού λοιπόν δεν κάνουν το αυτονόητο, να επισκευάσουν και να καταστήσουν ασφαλή την επίσκεψη στο συγκεκριμένο μέρος, τουλάχιστον, ας ξυπνήσουν από τον μακάριο ύπνο τους κι ας το κλείσουν, απαγορεύοντας την επίσκεψη εκεί, γιατί αν κάποιος επισκέπτης τραυματιστεί, δεν θα φταίει η σπασμένη γέφυρα ή έλλειψη σήμανσης ή τα λογγομένα μονοπάτια, αλλά ο κακός τους ο καιρός των διοικούντων.

    Πρόταση: θα μπορούσε ίσως ο πολιτιστικός σύλλογος Σφακιωτών “ΦΩΤΕΙΝΟΣ” σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Λαζαράτων να προχωρήσει στην αποκατάσταση των στοιχειωδών υποδομών και με εθελοντική εργασία στον καθαρισμό του χώρου, τη σήμανση των μονοπατιών, στην τοποθέτηση σκιάστρων, ξύλινων καλαίσθητων καθισμάτων (παγκάκια), ανάρτηση χάρτη της περιοχής κ.α.
    Μόνο έτσι θα σωθεί η κατάσταση και ο πολιτισμός (ότι έχει απομείνει) από την αδράνεια των υπευθύνων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.