HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣτήθηκε και η εξέδρα των «επισήμων»!

Στήθηκε και η εξέδρα των «επισήμων»!

Στήθηκε και η εξέδρα των «επισήμων», στο δρόμο της μαρίνας, απέναντι από το Διοικητήριο για την αυριανή παρέλαση της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Των «επισήμων» γράφω, έστω και εντός εισαγωγικών μια και από μαθήτρια θυμάμαι πως, έτσι λέγαμε τα πρόσωπα που ανέβαιναν στο βάθρο. Η εξέδρα ήταν πάντοτε υπερυψωμένη μια και τα πρόσωπα που στέκονταν εκεί έπρεπε να ξεχωρίζουν. Και είναι γεγονός πως μέχρι σήμερα είτε τοπικά είτε πανελλαδικά σε αυτές τις εξέδρες βρέθηκαν και σημαντικά πρόσωπα του δημοσίου βίου, άξια ξεχωριστής προβολής.

Από την εποχή των «αγανακτισμένων», (αρχές 10ετιας του 2010), δεν θυμάμαι αν υπήρξε κεντρική παρέμβαση ή το ένστικτο της αυτοσυντήρησης των κατά τόπους «επισήμων», η εξέδρα, στα δικά μας μέρη, καταργήθηκε. Υπήρχε σε βάθρο μόνο η Σημαία.

Φέτος, όπως είδαμε σήμερα, επανήλθε η εξέδρα, ελαφρώς υπερυψωμένη αλλά  κουκουλωμένη για να προστατεύει από τον ήλιο ή την βροχή τους «επισήμους». Βαρέθηκαν φαίνεται τόσα χρόνια να βρισκόμαστε όλοι μαζί στο ίδιο επίπεδο.

(Για να μην επανέλθω, τονίζω πως ο εορτασμός των Εθνικών επετείων είναι και περικλείει τεράστιο συμβολισμό)

Προηγουμενο αρθρο
Στη Λευκάδα «κρύβεται» ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο
Επομενο αρθρο
Ο Δήμος Λευκάδας συμμετέχει πιλοτικά στο πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.