HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣτα Ψαρέικα με τις όμορφες μπουκαμβίλιες

Στα Ψαρέικα με τις όμορφες μπουκαμβίλιες

Ψαρέικα ονομάζεται η περιοχή, που χοντρικά, εκτείνεται από τον  τον κυκλικό κόμβο κοντά στην Αστυνομία μέχρι σχεδόν το κτίριο του ΤΑΟΛ.  Οι παλαιότεροι Μπουρανέλοι  ονόμαζαν την  περιοχή γύρω από τους ναούς των Αγίου Δημητρίου και Γεωργίου. Η ονομασία Ψαρέικα  προέρχεται από την επαγγελματική ενασχόληση των κατοίκων της περιοχής με το ψάρεμα.

Αν εξαιρέσεις την θορυβώδη οδό Γολέμη, η υπόλοιπη περιοχή σήμερα είναι ήσυχη και πανέμορφη. Τα περισσότερα κτίρια είναι ανακαινισμένα με κυρίαρχα στοιχειά αυτή την εποχή τα λουλούδια και τις πρασινάδες.

Βεβαίως ξεχωρίζουν πάντα  οι μπουκαμβίλιες κόκκινες και μωβ που αιχμαλωτίζουν τα βλέμματα. Δεν υπάρχει δρομάκι μικρό ή μεγάλο που να μην τις συναντήσεις σε έναν περίπατο. Είναι αδύνατον  να μην κοντοσταθείς να τις καμαρώσεις και για τα χρώματα τους αλλά κυρίως, για την για την «τάση» που έχουν να ανεβαίνουν όλο και ψηλότερα.

Προηγουμενο αρθρο
Μια επίσκεψη στο Μουσείο φωνογράφου του Τάκη Κατωπόδη (Ντελημάρη) - video
Επομενο αρθρο
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία αποχαιρετά τον Πολυχρόνη Σίδερη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.