HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣτο «ναυάγιο» του Καλαμιτσίου δημιουργείται φυσική προσάμμωση της παραλίας

Στο «ναυάγιο» του Καλαμιτσίου δημιουργείται φυσική προσάμμωση της παραλίας

Όσοι γνωρίζουν την ιστορία του ναυαγίου της Ζακύνθου το ξέρουν και περίμεναν να συμβεί και στο Καλαμίτσι.

Το πλοίο που προσάραξε το 1982 στην ερημική τότε παραλία της Ζακύνθου, τον όρμο του “Σπυριλή,” έγινε αφορμή να μεγαλώσει η παραλία. Τα κύματα συσσώρευαν σιγά σιγά όλο και περισσότερα βότσαλα και άμμο  μεγαλώνοντας την σπιάντσα και αποκόβοντας την επαφή του πλοίου με τη θάλασσα.

Βλέποντας σήμερα ένα βίντεο από το «ναυάγιο» στο Καλαμίτσι, που μας έστειλε αναγνώστης μας και δημιουργός του, Above View, παρατηρήσαμε να δημιουργείτο στο μέσον του πλοίου μια αμμόγλωσσα.

Συγκρίνοντας τις αρχικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν  με αυτές του βίντεο, είναι εμφανής η φυσική προσάμμωση της παραλίας και η δημιουργία μιας  αμμόγλωσσας και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σημειώνουμε πως το πλοίο εντοπίστηκε   στις 10 Δεκεμβρίου.

Χωρίς να είμαστε ειδικοί, σκεφτήκαμε, πως μετά την αποτυχία συγκράτησης της άμμου στο  έργο της αμμόγλωσσας στο Κάστρο,  αυτοί που το σχεδίασαν, να έριχναν μια ματιά στο «ναυάγιο» του Καλαμιτσίου, μήπως καταλάβουν πως επιτυγχάνεται η προσάμμωση!  

Φωτογραφίες 15/12/2021

Φωτογραφίες 26/12/2021

Παρακολουθείστε και το βίντεο: εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Το νέο ναυάγιο της Λευκάδας στο Καλαμίτσι -video
Επομενο αρθρο
Μια Λευκαδίτικη συμμετοχή στην 9η Διεθνή Μπιενάλε Τέχνης του Πεκίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.