HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣχολεία- Self test: Περί τους 200 μαθητές και καθηγητές, θετικοί στον κορωνοϊό (ανανέωση)

Σχολεία- Self test: Περί τους 200 μαθητές και καθηγητές, θετικοί στον κορωνοϊό (ανανέωση)

Ανανέωση:

Upd. 22.20. Στο 0,27% ανέρχεται η θετικότητα στα self-tests μαθητών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, ενόψει της επιστροφής των λυκείων σε δια ζώσης λειτουργία.

Από τις 8 το πρωί μέχρι το βράδυ της Κυριακής, θετικά τεστ δηλώθηκαν από 256 μαθητές και 172 εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό (σύνολο 428).

Τα αρνητικά δείγματα μαθητών ανέρχονται σε 98.965. Ως προς το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, τα αρνητικά self-tests ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 50.887.

Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, οι μαθητές Λυκείων ανέρχονται σε 254.351 (239.736 στα δημόσια, 14.615 στα ιδιωτικά Λύκεια. Κατά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι καθηγητές ανέρχονται σε 23.652 (21.736 στα δημόσια, 1.916 στα ιδιωτικά).

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν νωρίτερα πως, με αυτόν τον τρόπο, εντοπίστηκαν μη συμπτωματικοί δυνητικά νοσούντες, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και -σε κάθε περίπτωση- να μην πάνε σχολείο.

Το επαναληπτικό τεστ θα είναι rapid σε κρατική δομή. Εάν βγει αρνητικό, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να μεταβούν στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι από σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου είναι διαθέσιμη η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self-tests, στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ για την Covid-19 (θετικό ή αρνητικό) και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, ώστε η επαναλειτουργία των γενικών και επαγγελματικών Λυκείων όλης της χώρας από αύριο Δευτέρα 12 Απριλίου να γίνει με ασφάλεια.

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/


Tα  Λύκεια όλης της χώρας, επαναλειτουργούν από αύριο 12/4, ενώ διαθέσιμη είναι από σήμερα (Κυριακή 11 Απριλίου) η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των αυτοδιαγνωστικών τεστ στην πλατφόρμα μέχρι και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο.

Περίπου 200 μαθητές και εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ έχουν δηλώσει ήδη στην πλατφόρμα self testing.gov.gr, ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ -θετικό ή αρνητικό- και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ. 

Το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για “επιστροφή όλων στο σχολείο με ασφάλεια”, αναφορικά με την πραγματοποίηση των self test δύο φορές την εβδομάδα.

Παραμένει η ισχυρή σύσταση για  αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, αφού το self test, είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο που αφορά κυρίως στην έγκαιρη ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων.

Πηγή: skai.gr

Προηγουμενο αρθρο
Δωρεάν rapid tests αύριο Δευτέρα στην κεντρική αγορά
Επομενο αρθρο
Παραλία Εγκρεμνών: Ομορφιά και αγριάδα μαζί, ουρανός και θάλασσα αντάμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.