HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤα Κολωνάκια της Άγγελου Σικελιανού

Τα Κολωνάκια της Άγγελου Σικελιανού

Έχουμε πολλές φορές στο παρελθόν αναφερθεί στην άθλια εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μας και μάλιστα στην είσοδό της. Από το Σεπτέμβρη μέχρι τον Απρίλη το πεζοδρόμιο της οδού Άγγελου Σικελιανού -που αδειάζει από τα τραπεζοκαθίσματα- μετατρέπεται σε ένα απέραντο πάρκινγκ.

DSCN7604

Δεν είναι μόνο μια άσχημη αισθητικά εικόνα στο έμπα της πόλης. Αποτελεί και ένδειξη άσχημης ποιότητας χαρακτήρα για μας, αφού στερούμε το δικαίωμα σε άλλους συμπολίτες μας να βαδίσουν στο πεζοδρόμιο.
Παρότι τυπικά και με πινακίδες απαγορεύεται το παρκάρισμα, ούτε το Λιμενικό, ούτε ο Δήμος, ούτε και η Τροχαία μέχρι σήμερα είχαν πάρει μέτρα.

DSCN8104

Σήμερα με πολύ χαρά είδαμε ότι ένα συνεργείο ξεκινώντας από το Πνευματικό Κέντρο τοποθετούσε κολωνάκια κατά μήκος του δρόμου. Τα κολωνάκια δείχνουν καλαίσθητα. Δεν εμποδίζουν τα τραπεζοκαθίσματα και εύκολα μπορούν να αφαιρεθούν το καλοκαίρι και να ξανατοποθετηθούν το χειμώνα. Είναι τόση η οργή που νοιώθουμε κάθε φορά που βλέπουμε το θέαμα των παρκαρισμένων αυτοκινήτων που και αγκαθωτό σύρμα να βάζανε θα χαιρόμαστε! Επί τέλους οριοθετείται το πεζοδρόμιο που το είχαμε ξεχάσει τόσα χρόνια.

DSCN8103

Μη βιαστείτε να χαρείτε όμως. Το Λιμενικό ταμείο όπως μάθαμε, προμηθεύτηκε μια συγκεκριμένη ποσότητα (160 κομμάτια). Έτσι όταν τελειώσουν θα σταματήσει και η δουλειά; Ελπίζουμε πως όχι, γιατί το μεγάλο πρόβλημα με τ’ αυτοκίνητα δεν είναι προς τη μεριά του Πνευματικού κέντρου αλλά στο κομμάτι που βρίσκεται δεξιά και αριστερά της εφορίας. Το συνεργείο μέχρι το μεσημέρι είχε φτάσει απέναντι από το «Voglia di Pizza».
Αναμένουμε.

DSCN8105

Προηγουμενο αρθρο
Προσπαθήστε να το φαντασθείτε
Επομενο αρθρο
Ερώτηση του βουλευτή Λευκάδας προς την κυβέρνηση για μέτρα προς ενίσχυση των σεισμόπληκτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.