HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤο περίπτερο του «Κοκόλια» είναι πλέον παρελθόν για την πόλη της Λευκάδας (Φωτό + video)

Το περίπτερο του «Κοκόλια» είναι πλέον παρελθόν για την πόλη της Λευκάδας (Φωτό + video)

Ήταν το σήμα κατατεθέν της κεντρικής Πλατείας της Λευκάδας. Ήταν ταυτισμένο με τον τελευταίο ένοικο του, Μάκη «Κοκόλια». Ήταν τόπος συνάντησης –στου Κοκόλια λέγαμε. Ήταν κακόγουστο και ακαλαίσθητο, όπως όλα τα περίπτερα. Ήταν σε λάθος τόπο.

Παρόλα αυτά σήμερα, όταν το συνεργείο του Δήμου το μετακίνησε «ατόφιο», πολλοί ήταν αυτοί -και ήταν παρόντες- που λυπήθηκαν. Όχι για το αντικείμενο, αλλά για τις μνήμες που αντιπροσώπευε για τους παλιότερους Λευκαδίτες. Ήταν εκεί και παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία της μετακίνησης του. Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Μάκης. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δεν θα άντεχε το θέαμα.

Προηγούμενος ένοικος ήταν ο Δήμος Στραγαλινος, όπως θυμήθηκαν οι περίοικοι. Κανένας όμως δεν ήταν σε θέση να μας πει πότε ακριβώς, άρχισε να λειτουργεί. Όλοι το θυμόταν μετά τον πόλεμο…

Μεταφέρθηκε χωρίς να καταστραφεί. Ακόμη και οι εργάτες που ανέλαβαν τη αποσυναρμολόγηση του και τη μεταφορά του, μου φανήκαν διστακτικοί, δεν ακούστηκε θόρυβος, μου φάνηκε πως δούλευαν με μεγαλύτερη προσοχή από το συνηθισμένο. Παραπεταμένο και ξεχασμένο κάτω από κάποια ξύλα, βρέθηκε και ένα χιλιάρικο!

Ο τόπος καθάρισε και έφεξε. Η απομάκρυνση του ήταν επιβεβλημένη, αλλά θα μας λείψει… Όχι αυτό καθαυτό το «κουτί», όσο, όλα όσα μας συνέδεαν μαζί του.

Υ.Σ. Για 30 χρόνια η δουλειά μου ήταν στην Κεντρική Πλατεία, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το περίπτερο του «Κοκόλια».

Προηγουμενο αρθρο
Από την επίσκεψη στη Λευκάδα το 2006, του νυν προέδρου της Δημοκρατίας
Επομενο αρθρο
Προκήρυξη εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.