HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΤρία αγριολούλουδα της Λευκαδίτικης φύσης

Τρία αγριολούλουδα της Λευκαδίτικης φύσης

Κωνσταντίνος Κατωπόδης

Ίρις η ονυχοφόρος (Iris unguicularis), Νάρκισσος ο ταζέττιος (Narcissus tazetta), Ανεμώνη η ταόμορφη (Anemone pavonina)

Τρία αγριολούλουδα της Λευκαδίτικης φύσης που ανθίζουν αυτή την εποχή και που ξεχωρίζουν ανάμεσα στα υπόλοιπα. Δεν είναι τυχαίο που οι αρχαίοι Έλληνες και τα τρία αυτά λουλούδια τα συνέδεσαν με μυθικές οντότητες:

Η άγρια ίριδα πήρε το όνομά της από τη θεά Ίριδα που ο ρόλος της ήταν να συνοδεύει τις ψυχές των θνητών στην αιώνια ειρήνη μέσα από το μονοπάτι του ουράνιου τόξου που έχει τα χρώματα του λουλουδιού.

Ο νάρκισσος υποτίθεται ότι φύτρωσε στη θέση που μαράζωσε και πέθανε ο μυθικός ωραίος Νάρκισσος, αυτοθαυμαζόμενος πάνω από τα νερά μιας πηγής βλέποντας την εικόνα του που καθρεφτιζόταν στο νερό.

Ενώ η ανεμώνη, κατά το μύθο, φύτρωσε στο σημείο που έπεφταν τα δάκρυα της θεάς Αφροδίτης λόγω της απώλειας του αγαπημένου της Άδωνη.

Tρία όμορφα αγριολούλουδα που προς το παρόν διακοσμούν την παράλια και ημιορεινή ζώνη της Λευκάδας και που σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες η άνθισή τους θα επεκταθεί και στην ορεινή Λευκάδα.

Προηγουμενο αρθρο
Επίσκεψη βουλευτή Θ. Καββαδά στο Λιμεναρχείο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Είχα το «θράσος» να πάω στις Αλυκές των Καρυωτών…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.