HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΦώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη η κηδεία της, σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη η κηδεία της, σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Με απέραντη θλίψη υποδέχθηκε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος την είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά η οποία, μόλις στα 56 της, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Η Φώφη Γεννηματά «έφυγε» σήμερα το μεσημέρι, στις 12:04, από τη ζωή, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η υγεία της χειροτέρευσε τις τελευταίες ημέρες και επιδεινώθηκε ραγδαία τις τελευταίες ώρες, από το βράδυ της Κυριακής. Ειδοποιήθηκε αμέσως η οικογένειά της, ο σύζυγος και τα παιδιά της, οι οποίοι ήταν μαζί της όταν συνέβη το μοιραίο. Στον «Ευαγγελισμό» έσπευσε αμέσως ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενώ από το πρωί ήταν εκεί ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Νίκος Βοσδογάνης.

Η είδηση του αναπάντεχου θανάτου της προκάλεσε σοκ και βαθιά συγκίνηση και θλίψη σε όλη τη χώρα. Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 56 ετών.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της
Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στη Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Εθνικό πένθος την Τετάρτη, θα κηδευτεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του πρωθυπουργού: «Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος».

Επιπλέον, η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη. Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Σοκαρισμένοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων

Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στη Βουλή. Σοκαρισμένοι, βουλευτές όλων των κομμάτων, παρηγορούσαν ο ένας τον άλλο με δακρυσμένα μάτια και αγκαλιές. Εμφανώς συγκινημένοι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σκανδαλίδης στέκονται όρθιοι στο πρώτο έδρανο που καθόταν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Λουλούδια από τον πρόεδρο της Βουλής και από μέλη της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ στη θέση που καθόταν η Φώφη Γεννηματά / Φωτογραφία: ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Ο χαμός της έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση σε όλη τη χώρα και στον πολιτικό κόσμο. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι αρχηγοί όλων των κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στα social media για το σοκαριστικό νέο.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Η Πλατεία Μαρκά, άλλοτε και τώρα
Επομενο αρθρο
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξασφάλισε στα παιδιά των ωφελούμενων μέρος των σχολικών ειδών τους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.