HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΌμορφες γωνιές της πόλης μας

Όμορφες γωνιές της πόλης μας

Συμβαίνει συχνά περιδιαβαίνοντας την πόλη μας κάποιες όμορφες εικόνες που αντικρίζω να με γεμίζουν χαρά. Πολλές φορές επιστρέφω την άλλη μέρα στο ίδιο σημείο για να πάρω φωτογραφίες, θέλοντας να μοιραστώ μαζί την ομορφιά ενός κτηρίου που αναδείχτηκε μετά την ανακαίνιση, ενός ολόκληρου δρόμου που έχει διατηρήσει στο μεγαλύτερό του μέρος το παραδοσιακό χρώμα, ακόμα και όμορφα λουλούδια που στολίζουν μπαλκόνια και αυλές.

Το μέρος που στάθηκα αρκετά τις τελευταίες μέρες είναι η οδός Μεγανησίου, από τα πιο στενά δρομάκια της παλιάς πόλης. Ξεκινάει από την Κεντρική Πλατεία και στα 50 μέτρα υπάρχει η πλατεία με την εκκλησιά του Αγίου Ιωάννη. Τα δυο τελευταία κτίρια δεξιά και αριστερά του δρόμου φωτογράφισα. Το μεγάλο και επιβλητικό κτίριο που στεγάζεται το κέντρο «Καταφυγή» της Μητρόπολης, είναι το παλιό αρχοντικό του Σ. Καρίνταβα. Απέναντι ακριβώς είναι το σπίτι της οικογένειας Κατσή. Πρόσφατα πρέπει να ανακαινίστηκε και δείχνει πανέμορφο.

Καμαρώστε τα

IMG_0613

IMG_0614

IMG_0617

IMG_0618

IMG_0615

IMG_0619

IMG_0623

Προηγουμενο αρθρο
Απάντηση Βασίλη Φέτση στο Δελτίο Τύπου της Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης
Επομενο αρθρο
Μίκης Θεοδωράκης: Mενεξεδένια τα βουνά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.