HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ1905 Λευκάδα, Εγκλουβή

1905 Λευκάδα, Εγκλουβή

Γράφει ο Παναγιώτης Σκληρός

Τα χωράφια έχουν τα σημάδια απ’ το μόχθο και τα ποδάρια που τα στύλωναν με δυσκολία ακόμα και στις πλαγιές κι απ’ τα αίματα απ’ τα γόνατα των σκαφτιάδων. Δεν κάνω το θέμα «μελό», αλλά συμπαραστέκομαι στο δίκαιο μ’ αυτό τον τρόπο. Τίποτα άλλο. Είναι απλό το θέμα αν υπάρχει η βούληση για το δίκιο κι όχι η βούληση της αρπαγής.

Όπως αυτή η φωτογραφία δείχνει τα καλλιεργούμενα, έτσι κι οι αεροφωτογραφίες του υπουργείου μπορούν ν’ αποδώσουν σωστά το τι ανήκε στον καθένα. Και να δημοσιεύσουν αυτοβούλως τους χάρτες χωρίς ταλαιπωρία  και γκρίνιες. Τα ανέφερε αυτά και ο καλός φίλος και ειδικός σ’ αυτά Γιώργος Θειακός στην διαδικτυακή συζήτηση, πρόσφατα.


Β. Δαίρπφελντ (Wilhelm Dörpfeld)

Αφιερώνεται, με λύπη, σ όλους αυτούς τους ανεκδιήγητους γραφειοκράτες που βάλθηκαν να κάνουν δασικά τα χωράφια του κοσμάκη που ακόμα και πάνω στα βουνά καλλιεργούνταν από τότε που γράφει η φωτογραφία. Πέρα απ την όποια αξία, η αξία είναι μεγαλύτερη για τον καθένα γιατί είναι συναισθηματική..

Ας αναρωτηθούν κι αυτοί αλλά και οι άλλοι τι πάνε να κάνουν.

Παναγιώτης Σκληρός

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα: σύλληψη για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης
Επομενο αρθρο
Άλλη μία γάτα χτυπημένη από αυτοκίνητο και εγκαταλειμμένη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.