HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση πρωτοβουλίας πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Ανακοίνωση πρωτοβουλίας πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Από άκρη σε άκρη της χώρας, όλο και περισσότερες κοινότητες δίνουν μάχη κατά έργων ‘ανάπτυξης’ με κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ άλλων την εκμετάλλευση κοινοχρήστων δημόσιων εκτάσεων και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Στη Λευκάδα μας, ανάμεσα σε πολλά άλλα μέτωπα, βρισκόμαστε μπροστά σε σχέδια τουριστικής εκμετάλλευσης μεγάλης κλίμακας της εμβληματικής παραλίας του Κάστρου, σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, και σε έναν παραδοσιακά κοινόχρηστο χώρο ιδιαίτερα αγαπημένο και συνδεδεμένο με την ζωή των κάτοικων της πόλης και όχι μόνο. 

Ο πιθανός αποκλεισμός της τοπικής κοινωνίας από τους δικούς της χώρους μας ανησυχεί και δηλώνουμε την στήριξη μας στον αγώνα των πολιτών για να παραμείνει όλη η περιοχή του Κάστρου προσιτή σε όλους, ελεύθερη και δημόσια.

Καταγγέλλουμε τις αγωγές-φίμωσης της ανατεθειμένης εταιρίας κατά των πολιτών και του Δήμου, δηλώνοντας την συμπαράσταση μας και το αμετάκλητο δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης τους.

ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Προηγουμενο αρθρο
Οι μαθητές του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ καταθέτουν στεφάνι στον αγωνιστή Λάκη Σάντα
Επομενο αρθρο
Αλλαγή ώρας από τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.