Κοροϊδία

Τα πολλά χρόνια που η παράταξη του σημερινού δημάρχου βρισκόταν στην αντιπολίτευση, δεν είχε αφήσει τίποτε… όρθιο. Το σύστημα έπρεπε να υπονομευτεί, να αποδειχτεί σκάρτο και το πολιτικό προσωπικό ανυπόληπτο. Η κριτική τους ήταν ισοπεδωτική:

Ένα παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα που δούλευε για λογαριασμό των ξένων και ένα πολιτικό προσωπικό ιδιοτελές, που υπηρετούσε προσωπικά συμφέροντα, εργολάβους και το μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτά μας κάλεσαν να αφήσουμε πίσω μας και να γευτούμε τη νέα εξουσία, με το νέο ύφος και ήθος. Και τους ακολουθήσαμε τοπικά και πανελλαδικά.

Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από τα πιο παλιά, πιο ξεπερασμένα και πιο νοσηρά χαρακτηριστικά του μακρινού παρελθόντος.

Αναρωτιέμαι, πως γίνεται ένα μανιφέστο του 2010 του μεγάλου θεωρητικού και Σύριζα -και για μια πενταετία αντιδημάρχου Μάρκου Νικητάκη- να είναι σήμερα ακόμα ζητούμενο και μάλιστα περισσότερο από όταν γράφτηκε.

Στην ερώτηση, πως γίνεται σήμερα μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης από το νέο σύστημα του Σύριζα, τα γραφτά  εκείνων των χρόνων, να είναι τόσο επίκαιρα, ας το απαντήσει ο καθένας μόνος του.

Διαβάστε τα παρακάτω:
Markos Nikitakis στις 10/01/2010 09:47:00 μ.μ.

Κοροϊδία

«Οι μεθοδεύσεις της εξουσίας, ενόψει μιας νέας εξουσίας, είναι ένας παλιός σπόρος, που δυστυχώς βρίσκει πρόσφορο έδαφος να φυτρώσει ακόμη και σήμερα. Σε φτενό χώμα θα μου πείτε, σύμφωνοι, φυτρώνει όμως…
Εξηγούμαι.

Όσα χρόνια θυμούμαι τον εαυτό μου, και δεν είναι λίγα, τα περισσότερα έργα άρχιζαν ή τελείωναν προεκλογικά. Δρόμοι παλιοί ασφαλτοστρώνονται και νέοι χαράσσονται, σχέδια πόλης τελειώνουν τάχα, πλατείες αναβαθμίζονται, κτίρια βάφονται και αναδεικνύονται, σπίτια χαρίζονται, μελέτες παραγγέλλονται με τυμπανοκρουσίας, τα σκουπίδια φεύγουν, το νερό έρχεται, αυξήσεις δίνονται, η διαφάνεια μπαίνει στην ημερήσια διάταξη, σε πέντε θέσεις εργασίας διορίζονται γύρω στα… τριακόσια άτομα, βάλτε να έχετε…


Εσχάτως έχουν προκύψει νέα φρούτα. Έπαψαν να είναι της μόδας οι διορισμοί, δύσκολοι καιροί γαρ, και μπήκαν στην ημερήσια διάταξη περίεργες υποσχέσεις.

Η παρέμβαση στην τράπεζα για δάνειο, η πληρωμή ενός λογαριασμού, η ταμιακή διευκόλυνση κάθε μορφής, είναι μερικές από αυτές, δεν ξέρω τι θα σκεφτούν ακόμη…

Στον τόπο μας δεν βάζουμε μυαλό δυστυχώς. Είμαστε απελπισμένοι και την όποια ελπίδα αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, έστω και αν ξέρουμε πως είναι φρούδα, προσπαθούμε να την εξαργυρώσουμε, νομίζουμε πως θα την εξαργυρώσουμε, με την ψήφο μας. Η απογοήτευση έρχεται άμεσα, λίγο μετά τις εκλογές μα μέχρι τις επόμενες ξεχνούμε και επαναλαμβάνεται ο ίδιος φαύλος κύκλος…

Κάποιοι δρόμοι π.χ. είναι χρόνια «σκοτώστρες». Περιέργως πως, ξύνονται ένα μήνα πριν τις εκλογές. για νέα ασφαλτόστρωση.

Εφτά χρόνια μετά το μεγάλο σεισμό στο νησί π.χ., τα σπίτια που έταξαν στους σεισμόπληκτους δεν έχουν δοθεί ακόμη. Έχω την αίσθηση πως θα τα κληρώσουν λίγο πριν το Νοέμβρη, ξέρετε γιατί…

Μακάρι να το κάνουν, ακόμη και αν έχουν προσχεδιάσει το χρόνο και τον τρόπο.
Στο κάτω της γραφής αν είναι προεκλογικώς να γίνονται κάποια πράγματα που βαλτώνουν χρόνια, ας κάνουμε πιο τακτικά εκλογές. Κάτι θα κερδίζουμε ως πολίτες έστω και αν, καλή ώρα (κακή μάλλον), στο τέλος μας φέρουν το λογαριασμό και μας τα ζητήσουν όλα πίσω. Έστω και αν έρθει κάποιος, 200 κιλών πολιτικός, να πει σε εσένα την… τσίχλα, «μαζί τα φάγαμε»!
Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το τεράστιο πρόβλημα είναι πως όλα αυτά βρίσκουν ακόμη «ευήκοα ώτα»…
——————————-

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι συνδυασμού «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα ιόνια»
Επομενο αρθρο
Η νύχτα βγάζει... δήμαρχο κι αυγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.