HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΆκης Τσελέντης: Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμα

Άκης Τσελέντης: Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμα

Η τελευταία ανάρτηση στο facebook του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο Άκη Τσελέντη.

46

Το φαινόμενο εξελίσσεται ακόμα αλλά τα χωροχρονικό χαρακτηριστικά της μετασεισμικής ακολουθίας δεν είναι τα αναμενόμενα από ανάλογες περιπτώσεις γεγονός το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα σημαντική ελαστική ενεργεία να απελευθερωθεί.

ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ. Από υπολογισμούς που κάναμε στο Γεωδυναμικό αν «σπάσει» το κλείθρο του γνωστού ρήγματος στη περιοχή μεταξύ Β Κεφαλλονιάς και Ν Λευκάδας δε πρέπει να δώσει σεισμό μεγαλύτερο των 5.7 R αλλά καλύτερα να μη γίνει γιατί είναι κοντά στον Παραδοσιακό οικισμό του Φισκάρδου που η ποιότητα των παλαιών κατασκευών δεν είναι ότι καλύτερο.

Το Γεωδυναμικό με επιδότηση από ==>ξένους φορείς <== θα εγκαταστήσει παρά πολλά όργανα στη Κεφαλλονιά, από ειδικούς σεισμογράφους μέχρι συστοιχίες ΒΑΝ τα οποία θα είναι μόνιμα. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε πολλά σεισμικά ρήγματα ακόμα και Νότια που έδωσαν τους καταστροφικούς σεισμούς το 1953 και πρέπει να τα παρακολουθούμε γι’ αυτό εγκαθιστούμε τόσα πολλά όργανα. Καλό σας βράδι και να θυμάστε ο πανικός είναι πολύ ποιο επικίνδυνος από το σεισμό και περιορίζεται αν λέμε εκλαϊκευμένα την αλήθεια στους πολίτες.

Προηγουμενο αρθρο
Δωρεά στη μνήμη της Ιφιγένειας Κορφιάτη
Επομενο αρθρο
3η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.