HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΈνα αυτοκίνητο στην κεντρική πλατεία!

Ένα αυτοκίνητο στην κεντρική πλατεία!

Το νησί της Λευκάδας επέλεξε η OPEL για να διαφημίσει το νέο της αυτοκίνητο Opel Grandland.

Το αποτέλεσμα της εργασίας δημοσιεύτηκε σε άρθρο ιστοσελίδας σχετικής με αυτοκίνητα.  Επιλέχτηκαν τα σημαντικότερα σημεία του νησιού και αποτέλεσαν φόντο για την προβολή του αυτοκινήτου μέσα από πανέμορφες φωτογραφίες, σαν ζωγραφιές. Στο άρθρο ακόμα υπάρχουν και όμορφες φωτογραφίες του νησιού χωρίς το αυτοκίνητο.
Δες εδώ

Όλα καλά μέχρι εκεί. Αυτό που μας σοκάρισε ήταν η εικόνα με το αυτοκίνητο στην κεντρική πλατεία. Γνωρίζουμε πως τις περισσότερες φορές για την διαφήμιση των αυτοκίνητων, επιλέγονται πράγματι, εμβληματικά σημεία σε όλο τον κόσμο.

Ζώντας σε αυτή την πόλη, με την «πληγή» των αυτοκίνητων να κατακλύζουν το ιστορικό της κέντρο και η οποία διαχρονικά, δεν έχει αποφασίσει τι θέλει,  προς τα που πάει και πως βλέπει το μέλλον της, η εικόνα με το αυτοκίνητο στην κεντρική πλατεία μας ενόχλησε, παρότι έχει πανέμορφα χρώματα.

Αλλά και γενικότερα σκεπτόμενη δεν βρίσκω να σχετίζεται μια Βενετσιάνικη (ας πούμε) πλατεία με ένα αυτοκίνητο. Χωρίς να είμαι ειδική στην διαφήμιση, αλλά  μιλώντας ως οδηγός και καταναλωτής,  που ζω σε αυτή την πόλη, αν ήμουν υποψήφια αγοραστής, ένα αυτοκίνητο πάνω σε μια πλατεία θα λειτουργούσε αρνητικά.

Όπως αρνητικά λειτούργησε και ένα στιγμιότυπο από το βίντεο του άρθρου, που δείχνει το αυτοκίνητο να διασχίζει την παραλία της Βασιλικής. Είναι τραβηγμένο από τη θάλασσα.  Έχεις την εντύπωση πως το αυτοκίνητο στο πέρασμα του αγγίζει τα  καλύμματα των τραπεζιών, στα οποία κάθεται ή πρόκειται να καθίσει κόσμος.

Βέβαια, ας μην ξεχνάμε, πως η διαφήμιση απευθύνεται σε Έλληνες, (όχι απαραίτητα ιδιότροπους, σαν εμάς),οι οποίο έχουν μια ιδιάζουσα σχέση με το αυτοκίνητό τους. Το θέλουν δίπλα τους και όταν τρώνε, όταν πίνουν  καφέ ή το ποτό τους, όταν κολυμπούν κ.λπ. Για όλους αυτούς η φωτογραφία είναι απόλυτα επιτυχημένη.

Υ.Γ. Επειδή η ελληνική γλώσσα όσο πάει και δυσκολεύει στην κατανόησή της, σημειώνουμε:  δεν σχολιάζουμε ούτε κρίνουμε την διαφήμιση. Γράφουμε την γνώμη μας για την θέα μιας εικόνας με ένα αυτοκίνητο πάνω στην κεντρική πλατεία, σε σχέση με την πόλη μας που κακοποιείται από παντού βάναυσα. Η φωτογραφία που μας έδωσε την αφορμή, προέρχεται από τη συγκεκριμένη διαφήμιση, θα μπορούσε να προέρχεται από οπουδήποτε αλλού. Η οποιαδήποτε εικόνα αυτοκινήτου πάνω στην πλατεία, μας σοκάρει σαν θέαμα, είτε είναι  πραγματική, είτε δηλαδή τοποθετήθηκε αυτοκίνητο στην πλατεία, είτε  είναι  photoshop. Το ίδιο και η εικόνα στη Βασιλική.

Προηγουμενο αρθρο
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου;
Επομενο αρθρο
Βαρκούλες στο Δυτικό κανάλι Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.