HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΈφυγε από τη ζωή ο καπετάνιος, Κώστας Πατρίκιoς

Έφυγε από τη ζωή ο καπετάνιος, Κώστας Πατρίκιoς

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός μας, ο καπετάνιος, Κώστας Πατρίκιος. Τον γνωρίσαμε αργά, όταν ξεκινήσαμε πριν οπό δέκα χρόνια αυτή την ιστοσελίδα. Ένας εξαίρετος, καλλιεργημένος και δοτικός φίλος. Με πολύ αγάπη και πάθος για το χωριό του τον Άγιο Πέτρο, εργατικός μέχρι την τελευταία στιγμή, ζωηρός, αεικίνητος, ακμαίος,  πολυτάλαντος. Έγραψε βιβλία καταθέτοντας τις μνήμες από το  χωριό του, ποιήματα που έτυχαν μάλιστα και διακρίσεων. Ένας ερασιτέχνης φωτογράφος ο οποίος  με την βιντεοκάμερα και τη φωτογραφική του μηχανή κάλυπτε ακούραστα το χειμώνα όλες τις εκδηλώσεις των λευκαδίτων συλλόγων της Αθήνας. Και κάθε καλοκαίρι τις χαρές, γιορτές και τα πανηγύρια στο χωριό του.

Ο Κωνσταντίνος Σπ. Πατρίκιος γεννήθηκε το 1938 στον Άγιο Πέτρο Λευκάδας. Γονείς του ήταν ο ξυλουργός Σπύρος Πατρίκιος και μητέρα του η αγρότισσα Κωνσταντούλα Καραβία. Τελειώνοντας το δημοτικό σχολείο στο χωριό του φοίτησε στο εξατάξιο Γυμνάσιο στην πόλη της Λευκάδας, και αποφοίτησε από το Ναυτικό Γυμνάσιο της Ιθάκης. Ακολούθησε το επάγγελμα του Ναυτικού με εξαιρετική επιτυχία αρχικά στα γκαζάδικα του Ωνάση, περισσότερα από 10 χρόνια, αρχίζοντας από δόκιμος πλοίαρχος και με μεγάλη θέληση για πρόοδο έφτασε στον βαθμό του Πλοιάρχου.

Καλό ταξίδι καπετάνιε, υπήρξες λεβεντάνθρωπος. Τυχεροί όσοι συνεργαστήκαμε μαζί σου. Σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου.

Προηγουμενο αρθρο
Η Ομοσπονδία των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων προσκαλεί τους προέδρους των Συλλόγων
Επομενο αρθρο
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Δευτέρα 22/4, Τέταρτη 24/4 και Παρασκευή 26/4

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.