HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΑγώνες κατάταξης Τηλυκράτη για προαγωγή στη Superluge 2 (Β’ Εθνική) – Συνοπτική παρουσίαση των Ομάδων

Αγώνες κατάταξης Τηλυκράτη για προαγωγή στη Superluge 2 (Β’ Εθνική) – Συνοπτική παρουσίαση των Ομάδων

του Θεοδοσίου Απ. Κάτσενου

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι ημερομηνίες και οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων κατάταξης των πρωταθλητών Γ’ Εθνικής 2022-2023 για την άνοδο στην  SUPERLUGE 2 (Β’ ΕΘΝΙΚΗ).

Στους αγώνες αυτούς συμμετέχει για δεύτερη φορά στην ιστορία του και η Ομάδα του νησιού μας, ο Ιστορικός Τηλυκράτης, που αναδείχθηκε Πρωταθλητής στο 3Ο όμιλο της Γ’ Εθνικής αφήνοντας πίσω του το φιλόδοξο Ύπατο Βοιωτίας αλλά και ιστορικές – ανταγωνιστικές ομάδες όπως τον Πανελευσινιακό και τον Βύζαντα Μεγάρων .

Μια ομάδα σαν τον Τηλυκράτη, που εκπροσωπεί το μαγευτικό νησί της Λευκάδας, αγαπημένο τόπο προορισμού χιλιάδων επισκεπτών, όπου και αν έχει αγωνισθεί θέλει να κάνει έντονη την παρουσία της.

Μάλιστα είναι η αρχαιότερη Ομάδα από τις άλλες τέσσερις που θα συναγωνισθεί καθώς ιδρύθηκε το 1927, ενώ οι υπόλοιπες ιδρύθηκαν μεταγενέστερα.

Την  χρονιά  2017-18, όταν ο Τηλυκράτης στέφθηκε πρωταθλητής του 3ου ομίλου Γ’ Εθνικής με 51 βαθμούς, έλαβε μέρος σε αγώνες μπαράζ για άνοδο στη Β’ Εθνική κόντρα σε  Α.Ε.Π. Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Ν.Π.Σ. Βόλο και Απόλλωνα Παραλιμνίου Σερρών. Δεν τα κατάφερε όμως τότε καθώς συγκέντρωσε τέσσερις βαθμούς, κατετάγη τρίτος στον 1ο Όμιλο και την άνοδο πήραν ο Ηρακλής και ο Βόλος. Από το 2ο όμιλο των μπαράζ ανέβηκαν ο   Αήττητος Σπάτων και ο Ηρόδοτος. Ήταν όμως μια ιδιαίτερα πετυχημένη σεζόν, από αυτές που γράφουν… ιστορία και μάλιστα σε εποχές που η Γ’ Εθνική είχε υψηλότερες απαιτήσεις, καθώς λειτουργούσε με ημιεπαγγελματικό μανδύα. Προπονητής και τότε ήταν ο ίδιος με σήμερα, ο Ανδρέας Παντζιαράς, γιός του παλιού Διεθνή Κύπριου τερματοφύλακα του Άρη Θεσσαλονίκης και μετέπειτα Προπονητή Γεωργίου Παντζιαρά.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά τους πανηγυρισμούς παικτών και φιλάθλων του Ηρακλή στη Λευκάδα στις 29.04.2018, όταν μας νίκησαν με 2-0 στη 1η Αγωνιστική με γκολ που μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο περίπου στο 60ο λεπτό και μετά  από λάθη των παικτών μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της φετινής επιτυχίας Διοίκηση, με επικεφαλής το Πρόεδρο και Ιατρό κ. Καραγιάννη, Προπονητή, παίκτες και φιλάθλους που γέμιζαν το γήπεδο της Λευκάδας στους εντός έδρας αγώνες αλλά και ακολουθούσαν την ομάδα στους αγώνες εκτός έδρας.

Ακολουθεί συνοπτική αναφορά των τεσσάρων άλλων Ομάδων, των πόλεων τους, φωτογραφίες τους και τέλος το Πρόγραμμα των Αγώνων.

  1. Καμπανιακός Χαλάστρας Θεσσαλονίκης

Ιδρύθηκε το 1947. Αναδείχθηκε Πρωταθλητής στο 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής αφήνοντας πίσω του την Καβάλα. Προπονητής της ομάδας είναι ο κ. Ηλίας Σαπάνης. Έδρα του είναι  το γήπεδο της Χαλάστρας. Η Χαλάστρα είναι κωμόπολη δυτικά της Θεσσαλονίκης και απέχει 20 χιλιόμετρα από αυτήν. Έχει 7.270 κατοίκους και συνορεύει με τον Αξιό ποταμό. Στον έφορο κάμπο της περιοχής παράγονται μεγάλες ποσότητες ρυζιού. Επίσης εκτρέφονται στη θάλασσά της μύδια, με πλούσια παραγωγή που τα περισσότερα εξάγονται.

  1. Φ.Σ. Κοζάνης

Το Φίλαθλο Σωματείο Κοζάνης ιδρύθηκε το 1964. Αναδείχθηκε Πρωταθλητής στο 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής εύκολα. Προπονητής είναι ο κ. Μπαδήμας. Χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο της Κοζάνης. Η Κοζάνη είναι πόλη της Δυτικής Μακεδονίας και Πρωτεύουσα Νομού. Εκεί εδρεύει και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Περιβάλλεται από τις οροσειρές του Βερμίου, του Μπούρινου και των Πιερίων. Έχει πληθυσμό 43.316 κατοίκους.

  1. Αιολικός Μυτιλήνης

Ιδρύθηκε το 1975. Αναδείχθηκε Πρωταθλητής στο 4ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής με δυσκολία καθώς πάλεψε μέχρι το τέλος με τον ιστορικό Πανιώνιο Ν. Σμύρνης και την αξιόλογη και ιστορική ομάδα της Ρόδου. Οι Μυτιληνιοί επένδυσαν αρκετά φέτος στην ομάδα τους με πολλές μεταγραφές για να δουν την ομάδα τους να επιστρέφει στη Β’ Εθνική έπειτα από 40 χρόνια. Προπονητής είναι ο κ. Δημήτρης Παπασπύρου. Αρχηγός της Ομάδας είναι ο μέσος Ανέστης Νάστος, πρ. παίκτης του ΟΦΗ και αρκετών άλλων ομάδων, με θητεία και στη Ρουμανία. Γήπεδο του είναι το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, το επονομαζόμενο ‘’Ταρλάς’’. Εκεί οι πολυπληθείς φίλαθλοι δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα. Πριν λίγες μέρες μάλιστα για να γιορτάσουν τη κατάκτηση του πρωταθλήματος έριξαν νύχτα σε όλο το μήκος του λιμανιού της Μυτιλήνης 40 καπνογόνα και βεγγαλικά κάνοντας τη νύχτα μέρα. Η πόλη της Μυτιλήνης, πρωτεύουσα του Νομού Λέσβου, βρίσκεται κτισμένη νοτιοανατολικά στο άκρο του νησιού, επάνω σε επτά λόφους. Έχει πληθυσμό 27.871 κατοίκους. Έχει Πανεπιστήμιο και εκεί εδρεύει και το Υπουργείο Αιγαίου.

  1. Γιούχτας Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης

Ιδρύθηκε το 1957 . Πήρε το όνομά του από το ιερό βουνό των Αρχανών Γιούχτα που έχει ύψος 811 μέτρα. Σύμφωνα με θρύλο εκεί θάφτηκε ο θεός Δίας.  Αναδείχθηκε Πρωταθλητής στο 5ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής αφήνοντας πίσω του ομάδες της Αττικής όπως το Μαρκόπουλο, τη Θύελλα Ραφήνας, τον Φωστήρα Ταύρου και τον Εθνικό Πειραιά. Προπονητής της ομάδας είναι ο κ. Νικόλαος Σουργιάς και έδρα του το γήπεδο της κωμόπολης. Οι Αρχάνες είναι μια όμορφη κωμόπολη του Νομού Ηρακλείου Κρήτης κτισμένη σε υψόμετρο περίπου 400 μέτρων. Απέχει 14 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. Έχει βραβευθεί σε διαγωνισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την οικιστική της ανάπτυξη. Παράγει όπως η Λευκάδα λάδι και κρασί.  

Ευχόμαστε με επιμονή, υπομονή, σοβαρότητα, χαμηλούς τόνους και προσήλωση στο στόχο του να καταφέρει ο Τηλυκράτης το ποθούμενο και να κερδίσει τη πολυπόθητη άνοδο στην SUPERLUGE 2 (Β’ ΕΘΝΙΚΗ).

Οι φωτογραφίες των ομάδων προέρχονται από τους ιστότοπους: sportcaster, e-ptolemeos, athlitikometopo & kampaniakos.

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ 2022-2023 ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ SUPERLUGE 2 (Β’ ΕΘΝΙΚΗ)

 1η Αγωνιστική – Σάββατο (13/5/23) – 17:00

Γιούχτας Αρχανών Ηρ. Κρ.  – Κοζάνη ΦΣ
Καμπανιακός Χαλάστρας Θεσ. – Αιολικός Μυτιλήνης
Ρεπό: Τηλυκράτης Λευκάδας

 2η Αγωνιστική –  Τετάρτη (17/5/23) – 17:00

Κοζάνη ΦΣ – Καμπανιακός Χαλάστρας Θεσ.
Αιολικός Μυτιλήνης – Τηλυκράτης Λευκάδας
Ρεπό: Γιούχτας Αρχανών Ηρ. Κρ.  

 3η Αγωνιστική – Τετάρτη (24/5/23) – 17:00

Καμπανιακός Χαλάστρας Θεσ. – Γιούχτας Αρχανών Ηρ. Κρ.  

Τηλυκράτης Λευκάδας – Κοζάνη ΦΣ
Ρεπό: Αιολικός Μυτιλήνης

 4η Αγωνιστική –  Κυριακή (28/5)/23 – 17:00

Γιούχτας Αρχανών Ηρ. Κρ.  – Τηλυκράτης Λευκάδας
Κοζάνη ΦΣ – Αιολικός Μυτιλήνης
Ρεπό: Καμπανιακός Χαλάστρας Θεσ.

 5η Αγωνιστική –  Σάββατο (3/6/23) – 17:00

Αιολικός Μυτιλήνης – Γιούχτας Αρχανών Ηρ. Κρ. 
Τηλυκράτης Λευκάδας – Καμπανιακός Χαλάστρας Θεσ.
Ρεπό: Κοζάνη ΦΣ

6η Αγωνιστική –  Τετάρτη (7/6/23) – 17:00

Κοζάνη ΦΣ – Γιούχτας Αρχανών Ηρ. Κρ. 
Αιολικός Μυτιλήνης – Καμπανιακός Χαλάστρας Θεσ.
Ρεπό: Τηλυκράτης Λευκάδας

 7η Αγωνιστική –  Κυριακή (11/6/23) – 17:00

Καμπανιακός Χαλάστρας Θεσ. –  Κοζάνη ΦΣ
Τηλυκράτης Λευκάδας – Αιολικός Μυτιλήνης
Ρεπό: Γιούχτας Αρχανών Ηρ. Κρ. 
 

8η Αγωνιστική –  Τετάρτη (14/6/23) – 17:00

Γιούχτας Αρχανών Ηρ. Κρ.  – Καμπανιακός Χαλάστρας Θεσ.
Κοζάνη ΦΣ – Τηλυκράτης Λευκάδας
Ρεπό: Αιολικός Μυτιλήνης

 9η Αγωνιστική –  Κυριακή (18/6/23) – 17:00

Τηλυκράτης Λευκάδας – Γιούχτας Αρχανών Ηρ. Κρ. 
Αιολικός Μυτιλήνης – Κοζάνη ΦΣ
Ρεπό: Καμπανιακός Χαλάστρας Θεσ.

 10η Αγωνιστική – Κυριακή (25/6/23) – 17:00

Γιούχτας Αρχανών Ηρ. Κρ. – Αιολικός Μυτιλήνης
Καμπανιακός Χαλάστρας Θεσ.– Τηλυκράτης Λευκάδας
Ρεπό: Κοζάνη ΦΣ

Προηγουμενο αρθρο
Νέα απόφαση του ΣτΕ βγάζει οριστικά εκτός δασικών χαρτών 7 εκατ. στρέμματα
Επομενο αρθρο
Εικόνες από σπάνια Καρσάνικα Κεντήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.