HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑλυκές Αλεξάνδρου: Μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα στην ιστορία του νησιού μας

Αλυκές Αλεξάνδρου: Μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα στην ιστορία του νησιού μας

Οι Αλυκές της Λευκάδας δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά τον 17ο αιώνα. Το 1948 σταμάτησε η λειτουργία των παλιών αλυκών (της πόλης). Τα κτήρια εγκαταλείφθηκαν και ερήμωσαν και τα τηγάνια γέμισαν προσχώσεις. Το 1990 ο χώρος των παλιών αλυκών μπαζώθηκε και προσφέρθηκε για την επέκταση της πόλης της Λευκάδας. Είναι ο χώρος που καταλαμβάνει σήμερα η Μαρίνα και ο … σκουπιδότοπος.

Οι Αλυκές Αλεξάνδρου λειτούργησαν μέχρι το 1988 διατηρώντας τη δομή των ενετικών σχεδίων. Είναι ένα σύνθετο δημιούργημα ανθρώπινης ενέργειας και φυσικής κατασκευής.

Αποτελούν ιστορική κληρονομιά γιατί παρουσιάζουν κοινωνικό, οικονομικό και τεχνολογικό ενδιαφέρον. Οι αλυκές Αλεξάνδρου έχουν χαρακτηρισθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο μνημείο.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την έκθεση που λειτουργεί σήμερα 26 και αύριο 27 Ιουλίου, στο χώρο των Αλυκών στους Καρυώτες, στα πλαίσια των εκδηλώσεων με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος « ΝΗΡΙΚΟΣ».

Διαβάστε για τις Αλυκές:

Αλυκές Λευκάδας: Μια ιστορία που πρέπει να διαφυλαχτεί
Ήταν σαν τις Καρυάτιδες σε κόντρα φως
Αλυκές Αλεξάνδρου Λευκάδας, ένας ιστορικός τόπος μνήμης, στους δρόμους του αλατιού

Προηγουμενο αρθρο
Νίκος Κονδυλάτος: Πρέπει ο κύκλος να κλείνει στο χρόνο που πρέπει
Επομενο αρθρο
Τραυματισμός 48χρονου επιβάτη Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στο Νυδρί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.