HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑποχαιρετιστήριο μήνυμα για Ναυσικά Σταματέλου

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα για Ναυσικά Σταματέλου

Στις 7 του Οκτώβρη αποχαιρετήσαμε μια ξεχωριστή γυναίκα που είχα την τύχη να είναι πεθερά μου,τη Ναυσικά Σταματέλου.

Μια γυναίκα που όντας γεννημένη πριν τον πόλεμο, έζησε την πιο ευαίσθητη περίοδο της νιότης της κατά τη διάρκεια των τραγικών συνθηκών του πολέμου,της κατοχής και του εμφύλιου.Εξ αυτού διαμόρφωσε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένα δυναμικό και αποφασιστικό χαρακτήρα με ιδανικά κ αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο.

Ειχε την καλή τύχη να παντρευτεί τον έρωτα της ζωής της,τον Επαμεινώνδα Σταματέλο ,ο οποίος όντας ένα υπόδειγμα καλλιεργημένου, ευγενούς κ προοδευτικού ανθρώπου, ταίριαξε με έναν ιδανικό τρόπο με τη Ναυσικά.Καρπος του έρωτά τους δύο αξιαγάπητα κορίτσια,η Ελένη και η Φρόσω που πήραν από τους γονείς τους τη φιλομάθεια,την καλλιέργεια καθώς κ την προοδευτικότητα των ιδεών κ των ιδανικών.

Η αγαπημένη μας Ναυσικά μπορεί να μην κατάφερε να γίνει εκπαιδευτικός, όπως ήθελε,(έγιναν όμως οι κόρες της) εξελίχτηκε όμως σε μια φανατική αναγνώστρια εφημερίδων και βιβλίων (λογοτεχνικών  και ιστορικών κυρίως) και έδειχνε πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα καλλιτεχνικά δρώμενα . Ανέπτυξε μια ιδιαίτερη επιδεξιότητα στο κέντημα,στο βελονάκι κ την ύφανση αφήνοντας κληρονομιά αριστουργήματα της τέχνης της.Η δύναμη του χαρακτήρα της,τα ιδανικά της,η φιλεργατικότητα,η φιλομάθεια κ η αγάπη για το συνάνθρωπο ήταν δυνατά παραδείγματα προς μίμηση για τους ανθρώπους γύρω της.

Θα καθοδηγούν και στο μέλλον τα τέσσερα εγγόνια αλλά και τα τρία δισέγγονα που ευτύχησε να αποκτήσει.Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Ναυσικά.Θα σε θυμόμαστε πάντα με τα καλύτερα αισθήματα.

ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Διακοπή νερού τη Δευτέρα 16/10
Επομενο αρθρο
Η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.