HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΒραβείο με Tatoo καρσάνικο κέντημα

Βραβείο με Tatoo καρσάνικο κέντημα

Μια φορά τον χρόνο στην Αθήνα διεξάγεται το International Athens Tattoo Convention, το οποίο θεωρείται μάλιστα ένα από τα 5 καλύτερα festival tattoo της Ευρώπης.

Στον φετινό διαγωνισμό ο Λευκαδίτης, χορευτής του Ορφέα και του Λυκείου των Ελληνίδων, Γιώργος Μποτίνης, εντυπωσίασε έχοντας Tatoo στο πόδι του, σχέδιο με λευκαδίτικο κέντημα από τον Artist: Alfredo dildotatto. Μάλιστα η δημιουργία βραβεύτηκε.

Προηγουμενο αρθρο
Προστασία δέντρων στο υπό ανάπλαση «Πάρκο των Ποιητών»
Επομενο αρθρο
Η αθλήτρια του ΑΣ ΤΚD ΛΕΥΚΑΔΑΣ, Σκληρού Δέσποινα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

1 Σχόλιο

  1. ΦΑΙΔΡΑ
    4 Νοεμβρίου 2022 at 14:36 — Απάντηση

    Σίγουρα οι γιαγιάδες μας ποτέ δεν θα φανταζόταν ότι το κέντημα με διάστικτη μορφή στο ανθρώπινο σώμα θα λειτουργούσε ως τελετουργική γλώσσα, που χρησιμοποιείται άλλοτε για διακόσμηση και άλλοτε ως φορέας μηνυμάτων και θα γινόταν η νέα μόδα που -στη δερματοστιξία είναι το embroidery tattoos –κεντημένο τατουάζ.

    Τα τελευταία χρόνια συστηματοποιείται και μεταφέρεται στα μοντέρνα αστικά κέντρα και σε studios, που πλέον παρέχουν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και περισσότερο εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό και υλικά, ενώ η επάνδρωση τους γίνεται με επαγγελματικά καταρτισμένο προσωπικό. Εδώ και μια 50ετία περίπου παρουσιάζονται και τα πρώτα οργανωμένα συνέδρια τατουάζ, παρέχοντας τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να ανταλλάξει ιδέες, σχέδια, εικόνες, τεχνικές. Σταδιακά δε, οργανώνονται διαλέξεις και προβολές, σε σχέση με την πρακτική και την ιστορία της τέχνης του τατουάζ, δημιουργώντας μία νέα οπτική για την διάστιξη.

    Θαρρώ το ιδιαίτερα πρωτότυπο κεντημένο τατουάζ έχει αποδοθεί από τον καλλιτέχνη –τεχνίτη εντυπωσιακά, με εκπληκτική χρωματική και σχηματική αρμονία . Κι επειδή όλα τα τατουάζ στην πλειοψηφία τους έχουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δημιουργεί και σχεδιάζει συμβολίζοντας έννοιες όπως η πνευματικότητα, η ισορροπία της ψυχής.
    “Στη ψυχή μου και στο σώμα μου για πάντα η μορφή σου..”
    (Πάντως, η τέχνη του τατουάζ έχει μια πολύ μακρινή εξόχως ενδιαφέρουσα διαδρομή).

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.