HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»

«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»

Αυτή η φωτογραφία που  προσπαθήσαμε να θολώσουμε -χωρίς να έχουμε γνώσεις επεξεργασίας φωτογραφιών- τραβήχτηκε την Δευτέρα το μεσημέρι. Εικονίζεται η είσοδος του Διοικητηρίου. Εκείνη την ώρα στην αίθουσα του Διοικητηρίου λάβαινε χώρα το δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας.

Για μας που παρακολουθούμε αρκετά συχνά τα δημοτικά συμβούλια, η εικόνα των αυτοκινήτων που έχουν καταλάβει το πεζοδρόμιο και έχουν φτάσει μέχρι τις πλάκες, είναι σχεδόν η ίδια σε κάθε δημοτικό συμβούλιο.

Έχουμε σκεφτεί πως κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα ανήκουν και σε δημοτικούς συμβούλους.

Στις 4 η ώρα το μεσημέρι που γίνονται τα συμβούλια, τα μαγαζιά, τα σχολεία, η αγορά είναι κλειστά. Υπάρχει άφθονος χώρος για στάθμευση τόσο στο παρκινγκ του Λιμενικού -ακριβώς δίπλα από το Διοικητήριο- όσο και στο χώρο απέναντι από το Διοικητήριο. Παρόλα αυτά, κάποιοι Δημοτικοί σύμβουλοι με τις κούρσες τους επιδεικτικά καβαλάνε το πεζοδρόμιο.

Είναι πιθανόν αυτοί οι ίδιοι, μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου να εκφωνήσουν δεκάρικους προασπίζοντας τα δικά μας, λέει, συμφέροντα. Εμείς πάλι έχουμε την άποψη πως η καλύτερη εκπροσώπηση των συμφερόντων μας, γίνεται με τις πράξεις των δημοτικών συμβούλων στην καθημερινή τους ζωή. Και επειδή: «Αρχή άνδρα δείκνυσι»*, κρίνονται ή τουλάχιστον πρέπει να κρίνονται πολύ περισσότερο από ενέργειες σαν την παραπάνω, παρά από αυτά που δηλώνουν στα Δημοτικά συμβούλια. Τόσο αυτοί που διοικούν όσο και αυτοί που θέλουν να διοικήσουν πως θα πείσουν τους δημότες να πειθαρχούν σε βασικές έννοιες πολιτισμού, αν οι ίδιοι παρανομούν;

Βέβαια, όταν «το παιχνίδι έχει χαθεί» σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής, τι έννοια έχει, να ψάχνουμε ψύλλους στ’ άχυρα;

* Είναι γνωστό, αλλά ας το επαναλάβουμε: όπου «άνδρα» διαβάζουμε άνθρωπο.

Προηγουμενο αρθρο
Ο Δήμος Τρικκαίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τιμούν τον Λευκαδίτη Γεώργιο Π. Ροντογιάννη
Επομενο αρθρο
Γιαλού Σκάλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.