HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΕγκρίθηκαν δύο υπέρ-Μαρίνες σε Λευκάδα και Κυλλήνη

Εγκρίθηκαν δύο υπέρ-Μαρίνες σε Λευκάδα και Κυλλήνη

Τρεις επενδύσεις σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο

Εγκρίθηκε σήμερα από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, με την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών, ο φάκελος της επένδυσης της Μαρίνας στο Βλυχό Λευκάδας.

Η απόφαση έγκρισης της επένδυσης έχει στρατηγική σημασία και θα προχωρήσει με fast track διαδικασίες που προβλέπονται για αυτήν την κατηγορία επενδύσεων.

«Ένα όνειρο για την Λευκάδα αποκτά σήμερα μέλλον και προοπτική. Η μεγάλη επένδυση στο Βλυχό, για τη δημιουργία Μαρίνας, πήρε την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για έργα ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνουν 800 θέσεις ελλιμενισμού, αλλά και ξενοδοχεία, υποδομές εστίασης, αναψυχής και περιπάτου, και άλλα. Η επένδυση πλέον μπορεί να προχωρήσει με την πιο γρήγορη και αποτελεσματική διαδικασία που διαθέτει το ελληνικό κράτος. Άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση ενός έργου πνοής για το νησί μας» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς.

Την επένδυση ενέκριναν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γεώργιος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Μαρίνα μέσα σε τουριστικό κατάλυμα, στη θέση Κάστρο στην Κυλλήνη Ηλείας. Η σύνθετη επένδυση περιλαμβάνει επίσης ξενοδοχεία και κατοικίες και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 240 εκατ. ευρώ. Το έργο προωθεί η εταιρεία «Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κυλλήνη Α.Ε.», μέσω της οποίας συνεργάζεται ο διεθνούς φήμης τενόρος κ. Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης της έκτασης, επιφάνειας περίπου 300 στρεμμάτων, με το γερμανικό επενδυτικό fund Deutsche Invest Equity Partners GmbH, γνωστό στην Ελλάδα από τη συμμετοχή του στο σχήμα που εξαγόρασε τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Το θέρετρο θα ονομάζεται Arcadia Cultural Resort and Spa.

– Ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Μπάρκο, στο Άκτιο, προϋπολογισμού 107,5 εκατ. ευρώ. Το έργο με την επωνυμία Varko προωθεί η εταιρεία RND Investments Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, ολλανδικών συμφερόντων, η οποία φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί τα σχέδια της Fraport, για αναβάθμιση του αεροδρομίου στο Άκτιο. Η επένδυση θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων και τουριστικές κατοικίες σε έκταση 160 στρεμμάτων.

Προηγουμενο αρθρο
Εκτακτα μέτρα σε Αχαΐα και Δήμο Ιωαννίνων -Καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων
Επομενο αρθρο
Για να τσακίσουμε τον φασισμό χρειάζεται να καταλάβουμε πώς φούντωσε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.