HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΕνάμιση χρόνο το τουριστικό περίπτερο βρίσκεται έτσι

Ενάμιση χρόνο το τουριστικό περίπτερο βρίσκεται έτσι

Ήταν πριν από 4 μήνες, Φεβρουάριος του 2023, όταν μαζί με δυο άλλα μέλη της Πρωτοβουλίας  επισκεφτήκαμε τον Δήμαρχο στο γραφείο του για το θέμα του Τουριστικού Περιπτέρου. Είχε ήδη ακυρωθεί κάθε διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρησή του.

Το πρώτο θέμα που του θέσαμε, και με την ιδιότητα του ως προέδρου του Λιμενικού ταμείου, ήταν η άμεση επισκευή του ρημαγμένου τουριστικού περιπτέρου. Θέμα, που αφορούσε και την αισθητική του χώρου, την ασφάλεια των επισκεπτών της παραλίας και την αποφυγή περαιτέρω καταστροφών. Μας υποσχέθηκε, το θυμόμαστε καλά  και οι τρεις, πως άμεσα μέσα στον Μάρτιο μήνα το περίπτερο θα συμμαζεύονταν.

Ήταν μάλιστα τόσο πειστικός, σαν να είχε ήδη ξεκινήσει κιόλας τη διαδικασία.  Πίστεψα την διαβεβαίωση του δημάρχου και σοκαρίστηκα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που πρωτοπήγα στη θάλασσα,  με την παραλία γεμάτη κόσμο και το τουριστικό περίπτερο σε χειρότερη κατάσταση  – έχουν σπάσει και όλα τα υπόλοιπα γερά τζάμια που υπήρχαν και βρίσκονται τριγύρω σκορπισμένα.

Θυμίζω πώς και από πότε, το τουριστικό περίπτερο έφτασε σε αυτή την κατάσταση και παραμένει:

 Το  2017,  μετά από πολύμηνες διαμαρτυρίες πολιτών και δίκες μας παρεμβάσεις το τουριστικό περίπτερο συμμαζεύτηκε. Κλείστηκε  ερμητικά με κόντρα πλακέ και αφαιρέθηκαν τα σπασμένα τζάμια. Παρά τα χρόνια που πέρασαν από τότε, σε γενικές γραμμές αυτή η επισκευή εμπόδιζε την είσοδο στο εσωτερικό του και τον κίνδυνο που συνεπάγεται αυτό, καθώς και τον πετροπόλεμο στα τζάμια.

Τον χειμώνα του 2021 κάποιοι αφαίρεσαν βιαίως το κόντρα πλακέ που το περιέβαλε και άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες σπάζοντας τις αλυσίδες. Χειμερινοί κολυμβητές έβλεπαν για πολλές μέρες στο εσωτερικό του  ανθρώπους να κάνουν μετρήσεις. Αργότερα μαθεύτηκε πως ήταν μηχανικοί της εταιρείας που ενδιαφέρονταν να το εκμεταλλευτεί.

26/12/2021
26/12/2021

Από τότε παρέμεινε ορθάνοιχτο.Ήταν  θέμα χρόνου κάποιοι να ξεκινήσουν… πετροπόλεμο στα τζάμια και άλλες καταστροφές.)

Εικόνες στις 4 Ιουνίου 2023

Από το τέλος του 2021, ενάμιση χρόνο, για δεύτερο καλοκαίρι, το τουριστικό περίπτερο είναι στην κατάσταση που το βρήκα ξεκινώντας τα καλοκαιρινά μπάνια.

Προηγουμενο αρθρο
Πανηγύρι Παρεκκλησιού Αγίου Λουκά στο Νοσοκομείο Λευκάδος
Επομενο αρθρο
Σε εξέλιξη έργα ασφαλτόστρωσης του Δήμου στην Κοινότητα Καρυωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.