HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΕυτύχης Ζουριδάκης: «Έχω μάθει να διοικώ κατά το δοκούν κι όχι με το γράμμα του νόμου»

Ευτύχης Ζουριδάκης: «Έχω μάθει να διοικώ κατά το δοκούν κι όχι με το γράμμα του νόμου»

Απίστευτη δήλωση του Αντιδημάρχου Λευκάδας στο ΔΣ Λευκάδας σε απάντηση ερώτησης του επικεφαλής του Διαύλου Κωvσταντίνου Γληγόρη

Ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο έκανε ο Κωνσταντίνος Γληγόρης σχετικά με ένα ακαλαίσθητο μπάζωμα που έγινε πριν τρεις μέρες απέναντι από το τέλος του πεζόδρομου,  στην ξύλινη γέφυρα στο Κάρμα

Ο κ. Γληγόρης ζήτησε  να μάθει με ποια μελέτη έγινε από το μπάζωμα, για ποιο λόγο έγινε σε τόσο μεγάλο μήκος και πλάτος και αν ισχύει η λογική ότι θα φτάσει μέχρι τις καλαμωτές και θα ήθελε να μάθει από τον κύριο Ζουριδάκη από πού προέρχεται αυτό το υλικό.

Η απάντηση του αντιδημάρχου Λευκάδας ομολογουμένως ήταν άκρως σοκαριστική   και παραπέμπει σε παλιές καταδικασμένες πρακτικές των κομματαρχών (εγώ είμαι το κράτος) της αυτοδιοίκησης, αφού

α) νομιμοποιεί την “κατά το δοκούν”  αντίληψη της νομιμότητας   στην καθημερινή πρακτική  στην συμπεριφορά και των δημοτών,

β) εγείρει ζητήματα αυτεπάγγελτης διώξεως. Ο νόμος ορίζει  σχετικά με μπάζωμα των αιγιαλών, ειδικά επεμβάσεις σε ιδιαίτερο κι ευαίσθητο οικολογικό βιότοπο, ισχύει  για όλους  ο νόμος. ’Επρεπε  άμεσα να είχαν κατασχεθεί τα μηχανήματα έργου που πραγματοποιήθηκε  η παράνομη πράξη και να είχε συλληφθεί  αυτός και ο φίλος του. Ουδείς υπεράνω του νόμου!

γ) Δημιουργεί πολιτικό ζήτημα στην δημοτική παράταξη “Αλλάζουμε Πορεία” και πρέπει άμεσα να βγει ο επικεφαλής της παράταξης να μας πει εάν συμφωνεί κι εάν υιοθετεί  πολιτικά  αυτές τις δηλώσεις.

Τώρα εάν  όντως υπήρχε ζήτημα με τη διαφυγή αλιευμάτων, εκεί κάνεις μια γρήγορη μελέτη και επιλέγεις τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο, ώστε να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα με τις μικρότερες επιπτώσεις και δεν έχει να κάνει με το πως κοιμάσαι και τι όνειρο βλέπεις.

Κι επιτέλους η δημοτική αρχή εάν πράγματι ενδιαφέρεται για τον χώρο θα μπορούσε να δημοπρατήσει το χρηματοδοτούμενο και περιβαλλοντικά ελεγμένο έργο για την δημιουργία του Ιχθυοτροφικού Οικοτουριστικού  Πάρκου κι όχι να επιτρέπει το άναρχο μπάζωμα του μοναδικής ομορφιάς βιότοπου.

Πηγή: https://meganisinews.eu/

Προηγουμενο αρθρο
«25η Μαρτίου: Διπλή Γιορτή» Διαδικτυακή δραστηριότητα για παιδιά Δημοτικού
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήρια επιστολή Σωματείου εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.