HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ απομάκρυνση του Παμνώντα και άλλων συναφών θηρίων

Η απομάκρυνση του Παμνώντα και άλλων συναφών θηρίων

Της Καίτης Κακαβούλη

Το πρόβλημα στα περιβόλια ξεκίνησε απ το 2000 που άρχισε η ανάπτυξη.

Σε σούδα που έγινε οικόπεδο, έριξε ο δήμος αγωγό ομβρίων υδάτων και με την ανοικοδόμηση της περιοχής έκλεισαν οι δίοδοι των νερών, οπότε τα περιβόλια έγιναν βάλτοι, σάπισαν τα δέντρα και πλέον δεν γίνονταν να περιποιηθούμε τους κήπους μας.

Για πολλά χρόνια απευθυνόμασταν στο δήμο, αλλά ποτέ δεν υπήρχαν χρήματα για να φτιαχτούν οι αγωγοί των ομβρίων υδάτων.

Όσες φορές πήραμε εργάτες να ξελογκώσουν τα βαλτωμένα οικόπεδα μας, θέλαμε τουλάχιστον 500 ευρώ τη φορά, κι αυτό έπρεπε να γίνεται συνέχεια τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο.

Επειδή δεν θέλαμε να καταφύγουμε σε δηλητήρια (raundap κλπ), αφού βρισκόμαστε σε εντός σχεδίου περιοχή πια, βάλαμε κότες και έναν γάιδαρο (Παμνώντα) να αναλάβουν τον καθαρισμό οικολογικά, αφού είχαμε απελπιστεί.

Κι εκεί καταφθάνουν οι» φιλόζωοι» «οικολόγοι» γείτονες  μας.

Ενοχλούν τα ζώα γιατί μυρίζουν (κι αυτό το καταλαβαίνω πολύ καλά) και προπαντός γιατί κάνουν φασαρία στην «ήσυχη» αυτή περιοχή.

Η αποχέτευση τους (εμείς έχουμε βόθρο) που ξεχειλίζει συνέχεια και δεν στέκεις απ’ τη βρώμα δεν τους ενοχλεί, αλλά γούστα ειν’ αυτά, καθένας όπως έχει συνηθίσει.

Εφόσον λοιπόν ο «πολιτισμός» έφτασε και στα περιβόλια, πρέπει να συμμορφωθούμε και να εξαφανίσουμε τα ζώα.

Εντάξει, γείτονες, αφού κόπτεσθε τόσο πολύ για τη νομιμότητα, θα απομακρύνουμε τα ζώα, αλλά φροντίστε κι εσείς να είσαστε καθ’ όλα νόμιμοι γιατί οι περισσότεροι παρανομείτε μπροστά στα μάτια μας.  

 Και ο νοών νοείτω!

ΥΣ. 

Μάθαμε ότι έκτος από τη μυρωδιά τους γείτονες μας τους ενοχλεί το γκάρισμα του γαϊδάρου και το λάλημα του κόκορα.

Μάλλον μας έχει διαφύγει ότι η καταγωγή των σεβαστών κατά τα άλλα γειτόνων μας έλκει από αριστοκρατική γενιά και οι ήχοι αυτοί είναι ξένοι στα ευαίσθητα αυτιά τους!

Και μια πρόσκληση προς τους μικρούς φίλους του Παμνώντα που τον αγαπούν. Ο Παμνώντας θα είναι για λίγες ακόμη μέρες μαζί μας. Μπορούν να έρθουν να τον ταΐσουν να παίξουν μαζί του και να φωτογραφηθούν.

Προηγουμενο αρθρο
Ομαδική ποδηλασία για γυναίκες
Επομενο αρθρο
«Όλοι για τη Λευκάδα»: «Κατέρρευσε» ο χλοοτάπητας του Δημοτικού Σταδίου!

5 Σχόλια

  1. Ιουστίνη Φραγκούλη
    25 Αυγούστου 2021 at 08:04 — Απάντηση

    Ο Παμνώντας είναι ένα υπέροχο κατοικίδιο ζώο που γνωρίζει πολλή αγάπη απο όλη την οικογένεια. Δεν χρησιμοποιείται από τους ιδιοκτήτες αλλά χρησιμοποιεί τα αγριόχορτα του περιβολιού για να τρώει Κσι να ζει. Οι γείτονες που δεν ενοχλούνται απο τους θορύβους των αυτοκινήτων και των μηχανών εκεί στον πολύβουο δρόμο τους ας λύσουν τα προβλήματα με τα νεύρα τους που προκαλούνται από άλλους λόγους. Το κακάρισμα του κόκορα και το γκάρισμα του Παμνώντα είναι τα μόνο αληθινά στοιχεία της φύσης των Περιβολιών που έχει καταπατηθεί απο την υπερ δόμηση!

  2. timos
    24 Αυγούστου 2021 at 01:36 — Απάντηση

    Νικολα εχεις απολυτο δικιο …….. τα περιεγραψες ακριβως οπως ειναι στη χωρα που ζουμε ….. εχουμε καταστρεψει τη φυση … εχουμε καταστρεψει τις ριζες μας …….. κ εισπρατουμαι ολλα αυτα ………. βαζω κ τον εαυτο μου μεσα για να μη με θεωρησουν οτι το παιζω υπερανω …… σε καποια στιγμη δημιουργηθηκαν καποιες διαφορες με ενα γειτωνα που μου ζητουσε να συνεναισω σε καποιες διαφορες σε σχεση με το κτηματολογιο κ του απαντησα οτι δε ξερω ορια κλπ κ δε μπορω να πω οτι ειναι σωστα ολλα αυτα …… ας κανει οτι νομιζει κ εγω δε θα ειμαι απεναντι ……..
    μετα απο ολλα αυτα με πηρε η κορη του “δικηγορος“ κ με εβριζε ακατασχετα κ στο τελος μου λεει “δε μπορω να συνενοηθω μαζι σου , καλυτερα συνενοουμαι με τους χωρικους“ ……… κ εμεινα παγοκολωνα …. αυτα τα ειπε η γειτοπουλα μου που μεγαλωσαμε μαζι κ λεει τους συγχωριανους της ως “χωρικους“ ………..

    το προβλημα της χωρας μας ειναι “οι χωρικοι“ κ οι “παμνωντες“ κ τα κοκορια που λαλανε το πρω`ι…. ολλα αυτα που ειναι η ζωη μας κ η υπαρξη μας οι “νεοελληνες/νεοπλουτοι τα καταστρεφουν συστηματικα ……….
    αν δε βαλουμε στην ακρη ολους αυτους τους ξεφτιλες νεοπλουτους ειμαι σιγουρος οτι η ζωη μας θα γινει κολαση κ χωρις νοημα . στο χερι μας ειναι να αποκτησει ξανα νοημα…

    ακου τους ενοχλει ο κοκοτος κ το γκαρισμα του παμνωντα κ ακου “χωρικοι“ οι συγχωριανοι μας ?????

    ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ??? ΡΕ???

  3. ΧΑΡΙΣ ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ
    24 Αυγούστου 2021 at 00:49 — Απάντηση

    Οι Λευκαδίτες δεν ενοχλούνται ούτε από τις μουσικές των μπαρ μέσα στην πόλη δίπλα στα σπίτια τους ούτε από τη βρώμα και την κατσαρίδα, μόνο από τον κόκορα και τον Παμνώντα.

  4. Nikolaos Rodogiannis
    23 Αυγούστου 2021 at 20:34 — Απάντηση

    Βρε βρε καλώς τους νεόπλουτους αστούς κατά τα άλλα φιλοζωους για μένα (ζωολατρες) που τους ενοχλεί ο γάιδαρος παμνωντας που ήταν το εργαλείο του σπιτιού ο κόκορας που οι άνθρωποι ξυπνούσαν με αυτον να πάνε στις δουλειές τους!!! Από ποιο πλανήτη κατέβηκαν ! Λίγο φιλότιμο λίγη τσίπα και λίγο σεβασμός δεν βλάπτει!!!

    • ΒΙΚΥ ΓΕΩΡΓΑΚΗ
      19 Φεβρουαρίου 2022 at 06:46 — Απάντηση

      Γεννήθηκα στο εξωτερικό κ πιστέψτε με μόλις ήρθα Λευκάδα λάτρεψα τις κόρες κ κοκοτους όπως τους λέμε στα Λαζαράτα κ το γάιδαρο που είχε η γιαγιά μου ..πηγαίνω Αθήνα κ μου λείπουν αυτά τα ζώα κ οι φωνές τους…τα ζωντανά όπως έλεγαν οι παλιοί που τους βοήθησαν στην επιβίωση τους είναι μέρος της ζωής στην επαρχία..τι πιο όμορφο από το να ακούς τη φύση το πρωί που ξυπνάει κ τα ζώα να το αναγγέλουν…η ησυχία είναι μόνο στο νεκροταφείο..ξυπνήστε κ απολαύστε το…πάρτε κότες κ γαϊδούρια…όχι μπαρ κ τραγούδια…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.