HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ Λευκάδα του ’80 σε άσπρο – μαύρο (Ο δικός μας χαρταετός!)

Η Λευκάδα του ’80 σε άσπρο – μαύρο (Ο δικός μας χαρταετός!)

Καθαρή Δευτέρα, Λευκάδα 1983.

Μαζευτήκαμε στο σπίτι μια παρέα γειτονόπουλα. Η κατασκευή του αετού γινόταν πάντα το πρωί της καθαρής Δευτέρας. Η δουλειά ήταν συλλογική. Κάποιοι έφεραν τα καλάμια, τα υπόλοιπα υλικά υπήρχαν στο σπίτι. Χρησιμοποιήσαμε ένα κομμάτι χαρτί που μας είχε τυλίξει τα ρούχα το καθαριστήριο του Μεταξά! Το χαρτί αποδείχτηκε μικρό κι αναγκαστήκαμε να βάλουμε …μπαλώματα. Για την ουρά το υλικό ήταν πάντα σχεδόν το ίδιο. Ένας παλιός τηλεφωνικός κατάλογος του Ο.Τ.Ε.! Δουλεύαμε με σβελτάδα και προσοχή. Η καλή κατασκευή του αετού αποδεικνυόταν μόνο στον αέρα.

301

Πετάγαμε κάθε χρόνο τον αετό από την ταράτσα του σπιτιού. Δίναμε λίγη σημασία στα χρώματα και στα σχέδια. Ο αετός κρίνεται στον αέρα, στο πόσο ψηλά θα πετάξει. Ο ψηλότερος της παρέας ανέλαβε το πέταγμα…. Ολονών τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον ουρανό. Και τι χαρά που νιώσαμε, όταν καταφέραμε να τον δούμε να πετάει ψηλά… ψηλότερα απ’ όλους της γειτονιάς!!

300

Η περιοχή είναι η οδός Καραβέλα. Προσέξτε τους σωρούς της άμμου, είναι από τη διαπλάτυνση του δρόμου. Η ημιτελής τότε οικοδομή, είναι του «Γιαμήτσου», το κτίριο που στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα η Πολεοδομία.

* Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες της Καίτης Κακαβούλη κάντε [κλικ εδώ]

Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες είναι της Καίτης Κακαβούλη, το κείμενο είναι της Βιολέττας Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Ημέρα μνήμης και στοχασμού
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση Πνευματικού Κέντρου για τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.