HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ μίσθωση του ακινήτου στα Σύβοτα είναι ένα καραμπινάτο σκάνδαλο

Η μίσθωση του ακινήτου στα Σύβοτα είναι ένα καραμπινάτο σκάνδαλο

Ο Δήμος έχει στα Σύβοτα, δίπλα στο κύμα, ένα οικόπεδο με κτίριο. Το κτίσμα είναι 30.τ.μ και είχε χτιστεί για να κάνει χρέη ιατρείου.

Τον Σεπτέμβρη του 2015, η δημοτική αρχή έφερε στο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση, τη μίσθωση του κτιρίου. Δηλώνοντας παράλληλα πως έχει παρουσιαστεί ιδιώτης και έχει ζητήσει το ακίνητο. Ο δε Δήμος είχε ήδη σπεύσει να αλλάξει τη χρήση του, ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κάτι τέτοιο μάλλον εξυπηρετούσε τον ενδιαφερόμενο. [ΕΔΩ]

Όποιος θέλει να μισθώσει ένα ακίνητο δεν προσδιορίζει εκ των προτέρων τη χρήση του πριν βρεθεί ο μισθωτής!

Κανένας τότε από τους δημοτικούς συμβούλους δεν πονηρεύτηκε από τη βιασύνη του Δήμου να αλλάξει τη χρήση του, γι’ αυτό και οι προτάσεις τους στο ΔΣ, αφορούσαν την χρήση του ακινήτου! Ο μεν κ. Βικέντιος πρότεινε το ακίνητο να παραμείνει στο Δήμο, ώστε αν ποτέ τελειώσουν οι περίφημες μελέτες των λιμανιών, να χρησιμοποιηθεί από το Λιμενικό Ταμείο. Ο δε κ. Γληγόρης από την άλλη, πρότεινε να γίνει χώρος ανάπτυξης θαλασσίων αθλημάτων.

Η δημοτική αρχή τότε σε μια κίνηση γαλαντομίας δέχτηκε να αναβληθεί η ψήφιση του.

Είχαμε παρακολουθήσει αυτή τη συνεδρίαση και θυμόμαστε πόσο ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές ήταν οι προτάσεις που ακούστηκαν. Κρίνοντας σήμερα εκ του αποτελέσματος και γνωρίζοντας τη συνέχεια και την μετέπειτα μεθόδευση των υπευθύνων στο θέμα, αισθανόμαστε οργή που μεγάλοι και σοβαροί άνθρωποι κατέθεταν προτάσεις στον αέρα, σε μια ειλημμένη απόφαση.

Στις 26 Φλεβάρη 2016, η δημοτική αρχή επανέφερε το θέμα στο ΔΣ το οποίο και ψηφίστηκε από όλους τους παρόντες. Ορίστηκε μάλιστα ο χρόνος της μίσθωσης σε 6 χρόνια! Κατά ψήφισε ο κ. Γληγόρης Κων/νος.

Σε αυτό μάλιστα το Δημοτικό συμβούλιο στην εισήγηση προστέθηκε ένα ακόμα στοιχείο: Το κτίριο βρίσκεται εντός δημοτικής έκτασης 3.627 τ.μ. [ΕΔΩ]

Τι απέγιναν τα υπόλοιπα 3327 τ.μ; Γιατί νοικιάζει ο δήμος μόνο τα 300 (30 κτίριο + 270 οικόπεδο); Μήπως τόσο χρειαζόταν ο ενδιαφερόμενος; Ποιος ιδιώτης θα είχε ένα τέτοιο ακίνητο και δεν θα σκεφτόταν να το νοικιάσει ολόκληρο και να κερδίσει απείρως περισσότερα.

Ποιος, και που, είδε την αγγελία της δημοπρασίας, όταν μόνο στις έντυπες εφημερίδες δημοσιεύτηκε; Ποιος ιδιώτης αν ενδιαφέρονταν να μισθώσει ένα ακίνητο θα αρκούνταν στις έντυπες εφημερίδες;

Η τιμή εκκίνησης που όρισε ο Δήμος ήταν 1440 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή 120 ευρώ το μήνα ή 4 ευρώ την ημέρα! Έτσι «εκτίμησε ο Δήμος ένα ακίνητο δίπλα στο κύμα! Έτσι θεώρησε ότι αξιοποιεί την δημοτική περιουσία. Έτσι προασπίστηκε τα συμφέροντα των Δημοτών – προς 4 ευρώ την ημέρα!

Εμφανίστηκε ένας ενδιαφερόμενος ο οποίος προσέφερε 1500 ευρώ. Δηλαδή 60 ολόκληρα ευρώ παραπάνω, το χρόνο!

Σε απάντηση του ο αντιδήμαρχος κ. Νικητάκης στο ΔΣ στις 27 Μαΐου σε ερώτηση του δημοτικού Συμβούλου κ. Γληγόρη (αν αυτό δεν είναι ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας, τότε τι είναι), αλλά και στην ανακοίνωση που έστειλε προς τα μέσα ενημέρωσης, ενώ δεν δίνει καμία εξήγηση για όλα τα παραπάνω, δηλώνει , πως δεν ακύρωσαν τη δημοπρασία, γιατί έχοντας προηγούμενη αρνητική απάντηση της Αποκεντρωμένης -σε ανάλογο θέμα- (περίπτωση Αγίου Νικήτα), θα ήταν δώρο άδωρο. [ΕΔΩ]

Αλλά ποια δημοπρασία να ακυρώσουν και με ποιο σκεπτικό; 1440 ευρώ ζήτησαν πήραν και 60 ολόκληρα ευρώ παραπάνω!

Βρήκαμε όλα τα έγγραφα που αφορούν την περίπτωση του Αγίου Νικήτα. Τα επισυνάπτουμε στο τέλος. Δεν υπάρχει καμία ομοιότητα με τα δυο περιστατικά. Δεν βρίσκουμε μάλιστα καθόλου έξυπνη την ιδέα του αντιδημάρχου να τα συσχετίσει, γιατί φαίνεται καθαρά πως κι εκεί έγινε μια μεθόδευση επειδή κάποιος…. καθυστέρησε μισή ώρα!!!!!

Διαβάστε από το πρακτικό της με αριθ. 43/2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λευκάδας Αριθ. Απόφ: 338/2015 [εδώ].

Η κατακύρωση της δημοπρασίας έγινε στην Φατούρου Χριστίνα του Κων/νου. [εδώ]

Από όποια σκοπιά και να εξεταστεί η περίπτωση στα Σύβοτα, είναι ένα κανονικό σκάνδαλο. Και αν ακόμα δεν έγινε προσωπική ή κομματική εξυπηρέτηση, το ποσό που ζήτησε και αποκόμισε ο Δήμος από τη δημοπρασία είναι επιεικώς γελοίο. Έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τις τιμές της αγοράς, την κοινή λογική και προκαλεί το κοινό αίσθημα. Αφήνοντας κατά μέρος τους… λεονταρισμούς της παράταξης που διοικεί το Δήμο, όσο χρόνια ήταν στην αντιπολίτευση, περί προστασίας της δημόσιας περιουσίας.

Τα έγγραφα που αφορούν τον Άγιο Νικήτα: [ΕΔΩ], [ΕΔΩ], [ΕΔΩ], [ΕΔΩ], [ΕΔΩ].

897

899

Προηγουμενο αρθρο
Λευκαδίτικο πανηγύρι προς τιμήν της Φανερωμένης
Επομενο αρθρο
Η γλώσσα των αρίστων διδάσκεται, δεν καταργείται!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.