HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ οδύσσεια μιας ΡΑΜΠΑΣ ΑμΕΑ…

Η οδύσσεια μιας ΡΑΜΠΑΣ ΑμΕΑ…

Της Γεωργίας Σκληρού

Είναι η πολλοστή φορά που αναφέρομαι στο συγκεκριμένο θέμα!

Είναι εξωφρενικά προκλητική η αδιαφορία όλων των Αρμόδιων Αρχών για την τοποθέτηση της ράμπας ΑμΕΑ μπροστά στο σκαλοπάτι στην είσοδο του ΚΑΠΗ.

Μετά από μακροχρόνιο Γολγοθά  αιτημάτων, παραστάσεων, οχλήσεων, τηλεφωνημάτων κ.λπ σε όλους τους αρμόδιους στο Δήμο Λευκάδας μου ανακοινώθηκε, πως ενώ η περιβόητη ράμπα έχει λέει κατασκευαστεί, τώρα δεν έχουν άνθρωπο που να ξέρει από οξυγονοκόλληση ώστε να την τοποθετήσει, διότι ο Δήμος Λευκάδας δεν έχει… 

Απ’ότι λοιπόν μας πληροφόρησαν την περασμένη Παρασκευή (3 άτομα βρεθήκαμε στο Δήμο), βρέθηκε κάποιος εθελοντής που δουλεύει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, που ΟΜΩΣ ΔΕΝ του έχει δώσει ακόμη ΑΔΕΙΑ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας με αποτέλεσμα η ράμπα να μένει κάπου στις αποθήκες του Δήμου περιμένοντας υπομονετικά τον εθελοντή…, ενώ χειμωνιάζει και ως γνωστόν οι ανήμποροι υπερήλικες μαζί και ο πατέρας μου δεν θα πολυβγαίνουν έξω, άρα και θα’ναι αχρείαστη…

 Αξίζει δε, να σημειωθεί πως η ράμπα υπήρχε και παλιότερα, αλλά “κάποιος” την έβγαλε και έκτοτε οι “ευαίσθητοι” αρμόδιοι δεν φρόντισαν ποτέ να αντικατασταθεί.

Για  όλα τ’ “άλλα” (καταλήψεις κλπ…), φυσικά ούτε λόγος, αλλά και καμία ελπίδα…

Κάνω έκκληση λοιπόν στον ΔΙΟΙΚΗΤΗ του Νοσοκομείου Λευκάδας να δώσει άδεια στον εθελοντή οξυγονοκολλητή, ώστε να τοποθετηθεί η ράμπα των ΑμΕΑ στην πόρτα του ΚΑΠΗ!

Επίσης:  “Συγχαίρω” όλους τους αρμόδιους για την “ευαισθησία τους” και το “υπέρμετρο” ενδιαφέρον τους και τους “ευχαριστώ” που με επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά  για την “ποιότητα”, τον “πολιτισμό” και την “ενσυναίσθησή τους…..”

Προηγουμενο αρθρο
Κάνω το σταυρό μου!
Επομενο αρθρο
Η Αγροτοδιατροφική Κληρονομιά της Λευκάδας

3 Σχόλια

  1. Κωστας
    28 Οκτωβρίου 2023 at 02:38 — Απάντηση

    Για την αποκατάσταση της αλήθειας Στις06/10 μου ειχε ζητηθει η βοηθεια απο πρώην συναδέρφο μου.Για την ραμπα στο καπη την ίδια μέρα μετρήθηκε και παραγγέλθηκε σε περιπου μια εβδομαδα ήρθε και εκκρεμούσε η επικοινωνία απο το δήμο στο νοσοκομείο παρασκευή 20 /10 έγινε από το δήμο η τηλεφωνική επικοινωνία η τοποθέτηση ορίστηκε στις 24/10 αλλά λογο εκτάκτου ταξιδιου για προσωπικούς λόγους δεν πραγματοποιήθηκε και κανονίστηκε για 30/10 . Οποτε μου ζητηθηκε η βοήθεια μου στο παρελθόν ποτε δεν είπα όχι γιατι απλα πραγματα μπορουν να κανουν την καθημερινοτητα μας ποιο ευκολη θα ήθελα να κρατεισω την ανώνυμια μου γιατί ο εθελοντισμός δεν είναι μέσω προβολης ευχαριστω

    • Σκληρού Γεωργία
      31 Οκτωβρίου 2023 at 13:05 — Απάντηση

      Κύριε Κώστα θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευαισθησία και τον αυτοματισμό σας στο κάλεσμα του πρώην συναδέλφου σας και εργαζόμενο του Δήμου.
      Σύμφωνα με τις ημερομηνίες τις οποίες αναφέρετε πως σας ενημέρωσαν, συνειδητοποιώ πως είναι οι δύο τελευταίες ημερομηνίες (είχαν προηγηθεί άπειρες…), που απευθύνθηκα πολύ “πιεστικά”, τόσο τηλεφωνικά όσο και δια ζώσης (με άλλα 2 άτομα) στους αρμόδιους του Δήμου και που προφανώς τότε “ξύπνησαν” και έτρεξαν το θέμα.
      Είναι πολύ όμορφο και συγκινητικό απ’την πλευρά σας που προθυμοποιηθήκατε να φτιάξετε την συγκεκριμένη ράμπα και βάλατε τα γυαλιά σε μια ολόκληρη Δημοτική Αρχή που ενώ γνωρίζει χρόνια το πρόβλημα, αδιαφορεί.
      Προσωπικά με συγκινεί ακόμη περισσότερο η ταπεινότητά σας, που θέλετε να κρατήσετε την ανωνυμία σας για την προσφορά σας, ενώ σε αντίστοιχη περίπτωση η Δημοτική Αρχή, για την αυτονόητη υποχρέωσή της θα έβγαζε Δελτίου Τύπου με φωτογραφίες ή ακόμη και κόψιμο κορδέλας……
      ΥΓ
      Ευτυχώς που ακόμη ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Κώστα και έχουμε μια κάποια ελπίδα ως τόπος……

  2. Άγγελος Σταγιάνος
    26 Οκτωβρίου 2023 at 09:09 — Απάντηση

    Αν αντιληφθούν ΟΛΟΙ, πως Όλοι είμαστε εν δυνάμει ΑμεΑ, η ζωή μας θα γινόταν …λίιγο…πιο όμορφη!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.