HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚορίνα Πολίτη: «Σε πιάνει δέος όταν σε χειροκροτεί ένα ολόκληρο γήπεδο»

Κορίνα Πολίτη: «Σε πιάνει δέος όταν σε χειροκροτεί ένα ολόκληρο γήπεδο»

Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει ασχοληθεί σε παιδική ηλικία με αθλητισμό, έχει φανταστεί ένα σενάριο να βγαίνει σε ένα γεμάτο γήπεδο ακούγοντας τον κόσμο να τον αποθεώνει ·να περνάει στα αυτιά του το χειροκρότημα, η επευφημία, ο θαυμασμός του ετερόκλητου κοινού σε κάτι ενωτικό όπως είναι ο αθλητισμός.

Αυτή την αίσθηση περιγράφει γλαφυρά η OΠΑΠ Champion Κορίνα Πολίτη, που αγωνίζεται στα 200 και 400 μ. «Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τα 4×100, ένα γεμάτο γήπεδο μας χειροκροτούσε ακριβώς τη στιγμή που μπήκα να αγωνιστώ», λέει η ΟΠΑΠ Champion. «Αυτή είναι η πιο δυνατή στιγμή που έχω ζήσει ως αθλήτρια μαζί με την πανελλήνια νίκη μου στα 400 μέτρα το 2020».

Οι μεγάλες δυσκολίες και η καθημερινή θυσία

Αμέσως μετά την πανελλήνια νίκη, ήρθε η εξαιρετικά δύσκολη στιγμή της πανδημίας που όπως και όλη την ανθρωπότητα, επηρέασε και τους αθλητές. «Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίσαμε όλοι με τον COVID-19 με έφερε αντιμέτωπη με καταστάσεις που δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ ξανά. Χάσαμε τα πιο αυτονόητα πράγματα. Έκλεισαν τα γήπεδα, σταμάτησαν οι αγώνες. Ξαφνικά για εμάς σταμάτησε ο αθλητισμός», λέει η 27χρονη αθλήτρια. Στην εποχή του κορονοϊού, ήρθε η ενδοσκόπηση, μαζί με τις σκέψεις για το μέλλον και την απαιτητική καθημερινότητα του πρωταθλητισμού. «Δεν νομίζω πως υπάρχει μεγαλύτερη θυσία σε προσωπικό επίπεδο από το να αφιερώνεις όλη σου τη ζωή στον αθλητισμό. Και εγώ κάνω ακριβώς αυτό».

Οι στόχοι για το μέλλον και ο ΟΠΑΠ

«Ο άμεσος στόχος μου», λέει η Κορίνα Πολίτη, «περιγράφεται άνετα σε λίγες λέξεις: Ολυμπιακοί Αγώνες, Παρίσι, 2024». Για αυτόν τον στόχο, δηλαδή για τη συμμετοχή στην απόλυτη γιορτή του Αθλητισμού εργάζεται καθημερινά η Λευκαδίτισσα πρωταθλήτρια και σε αυτή της την προσπάθεια έχει την αμέριστη συμπαράσταση του ΟΠΑΠ. «Ο ΟΠΑΠ για μένα είναι οικογένεια. Πιστεύει σε εμένα, στηρίζει κάθε προσπάθειά μου, θαυμάζει κάθε αγώνα κάθε μου στόχο. Είναι δίπλα μου στις δυσκολίες της προετοιμασίας μου. Στις αποτυχίες και τις επιτυχίες. Στις μέρες μας αυτό είναι σπάνιο και δυσεύρετο».

Αυθόρμητες απαντήσεις από την Κορίνα Πολίτη

ΟΠΑΠ News: Ποιος αθλητής είναι το πρότυπο σου;

Κορ. Πολίτη: Ο Περικλής Ιακωβάκης.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος για διακοπές ;

Η Λευκάδα.

Το αγαπημένο σου φαγητό;

Παστίτσιο.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια ;

Σε πέντε χρόνια φαντάζομαι τον εαυτό μου να έχω πετύχει κάθε μου στόχο, παραμένοντας ενεργά στο κομμάτι του αθλητισμό στο επαγγελματικό κομμάτι πλέον. Εξελίσσοντας το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού που έχω επιλέξει.

Ποιον άνθρωπο εκτός αθλητισμού θαυμάζεις ;

Τη Βερόνικα Αντετοκούνμπο. Αντιπροσωπεύει τον άνθρωπο που στάθηκε στα πόδια του, που καταπολέμησε κάθε ρατσιστική συμπεριφορά, τη μάνα που έκανε το καλύτερο για τα παιδιά της. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη γυναίκα θα πρέπει να είναι πρότυπο για κάθε νέα γυναίκα.

Πηγή: https://www.newsit.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Διακοπή υδροδότησης αύριο Πέμπτη 03/03/2022
Επομενο αρθρο
Κορωνοϊός: 15.557 κρούσματα, 57 θάνατοι - τα κρούσματα στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.