HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚυριάκος Σφέτσας: Η παραλία του κάστρου και η «δέουσα καθαρή απόδοσή της» στον Λευκαδίτικο Λαό

Κυριάκος Σφέτσας: Η παραλία του κάστρου και η «δέουσα καθαρή απόδοσή της» στον Λευκαδίτικο Λαό

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Θα ήθελα με όλη μου την ψυχή να σας καταθέσω πρόταση σωτηρίας της παραλίας του κάστρου στη Λευκάδα. Σας εκλιπαρώ να ενεργήσετε με τρόπο ώστε η μαγική αυτή ακτή που αιώνες τώρα φιλοξενεί στα νερά της τον λαό της πόλης και όχι μόνο, να μη παραδοθεί στην καταστροφή της.

Οι στόχοι κύριε Δήμαρχε της αποκαλούμενης ανάπτυξης, ιδίως στον αιώνα μας, μόνο την ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη υποβάθμιση, έχουν αποφέρει. Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο όταν σε διάφορες χώρες και σημεία των, τα αποτελέσματα είναι μπροστά μας και μας συγκλονίζουν με την απόλυτη τραγικότητά τους και την  ανεπανόρθωτη ζημιά που έχουν ως απόληξη.
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, είναι σε όλους γνωστό, ότι οι “μπροστάρηδες” πολιτικοί, δημιουργοί, επιστήμονες κ.ά. αλλά και απλοί καθημερινοί άνθρωποι φέρνουν με τις ουμανιστικές, τολμηρές και ζωογόνες ενέργειές τους, γόνιμες αλλαγές και λύσεις αδιαμφισβήτητα συμφέρουσες προς την κοινωνία.
Αυτό και μόνον αυτό, προσδίδει δόξα και τιμή σε όσους λειτουργούν αυτοβούλως και με μοναδικό γνώμονα το γενικό καλό του λαού τον οποίο έχουν κληθεί να υπηρετήσουν.
Οι πράξεις τους τότε αυτές αποδεικνύουν όχι μόνο την μεγαλοψυχία τους αλλά και την ικανότητά τους να μαντεύουν και να προβλέπουν τις ουσιαστικές ανάγκες, υλικές και πνευματικές του λαού τους.

Κύριε Δήμαρχε δώστε στο λαό της Λευκάδας αυτό που η φύση τού έχει χαρίσει αιώνες τώρα “άσπιλο και αμόλυντο”. Υπακούοντας σ’ εκείνες τις εσωτερικές σας δυνάμεις,  που θα του χαρίσουν χαρά και ικανοποίηση.
Γνωρίζετε πιστεύω τα κουφάρια διαφόρων “οικοδομημάτων”  ανάπτυξης που σαπίζουν μολύνοντας τα πάντα, σε διάφορα σημεία χωρών του πλανήτη.

Καθαρίστε κύριε Δήμαρχε αυτή την ακτή απ’ όλα όσα άφρονες και ατάλαντοι,  της έχουν φορτώσει εδώ και καιρό.
Λυτρώστε αυτή την Ιόνια ακτή.
Η ιστορία, να είστε σίγουρος, θα σας ευγνωμονεί.

Με τιμή,
Κυριάκος Σφέτσας 

Προηγουμενο αρθρο
Νεκρή 77χρονη λουόμενη στο Μεγανήσι
Επομενο αρθρο
ΚΑΣΤΡΟ: Όχι στο Μοντέλο-Έκτρωμα του ΔΛΤ. Εμπρός για ένα Νέο Μοντέλο «Ανάπτυξης»

1 Σχόλιο

  1. Διαφύλαξη
    28 Αυγούστου 2022 at 19:49 — Απάντηση

    Κύριε Σφετσα σας θαυμάζω και σας ευχαριστούμε για την προτροπή. Δεν πρόκειται να κάνει τίποτε την τρίτη ο δήμαρχος. Σε καλένδες θα παραπέμψει το θέμα ώστε οι επενδυτές να έχουν τελεσίδικα το δίκιο τους. Εξάλλου υποστηρίζονται από ισχυρό νομικό γραφείο που γνωρίζει την Λευκάδα. Μάλλον έχει αναλάβει και υποθέσεις υπέρ του δημου αλλΑ αυτή τη φορά είναι με τα ιδιωτικά συμφέροντα

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.