HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚόκκινοι φιόγκοι, λαγοί και μώβ κορδέλες

Κόκκινοι φιόγκοι, λαγοί και μώβ κορδέλες

Η «πινελιά» του σημερινού δημάρχου για τον εορταστικό στολισμό της πόλης ξεκίνησε από την Μ. Δευτέρα. Είδαμε στολισμένες τις κολώνες της κεντρικής αγοράς με κόκκινους φιόγκους και λαγουδάκια!  Ένας φωτεινός σωλήνας για περίγραμμα και χριστουγεννιάτικη «βροχή» το κόκκινο φόντο.

Χτες Μ. Πέμπτη, τοποθέτησε μωβ κορδέλες   στις εκκλησιές! Το σκηνικό χτες και σήμερα στην πόλη είναι τρικολόρε, χαρά και λύπη αντάμα.

Αφήνω κατά μέρος την αισθητική και επικεντρώνομαι στο θρησκευτικό -τελετουργικό κομμάτι μόνο:

Το χρώμα της Μ. εβδομάδας είναι το μωβ. Αλλάζει σε  χαρούμενο κόκκινο, το Μ. Σάββατο μετά την πρώτη ανάσταση. Αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα αλλά ιδιαίτερα στα Επτάνησα, το μωβ  υπάρχει και σαν έθιμο. Πρόκειται για το έθιμο της Θλίψης. Συμβολίζει  το πένθος, τη θλίψη για τα Άγια Πάθη που βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους.

Ελπίζουμε να μην καθιερωθούν τα λαγουδάκια. Οι μωβ κορδέλες δεν είναι  για τις εκκλησίες μόνο. Είναι για την πόλη. Τοποθετούνται την Μ. Δευτέρα και αλλάζουν το Μ. Σάββατο το πρωί, μετά την πρώτη Ανάσταση.

Η παρακάτω εικόνα είναι από την Κέρκυρα. Μωβ φωταγωγήθηκε το Λιστόν από την αρχή της εβδομάδας, χωρίς λαγουδάκια…

Προηγουμενο αρθρο
Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: Η Λευκάδα φοράει τα καλά της
Επομενο αρθρο
Οι στολισμένοι επιτάφιοι της πόλης της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.