HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΛευκάδα: Καταγάλανα νερά, παραλίες που αποθεώνονται παγκοσμίως

Λευκάδα: Καταγάλανα νερά, παραλίες που αποθεώνονται παγκοσμίως

Καταγάλανα νερά, παραλίες που αποθεώνονται παγκοσμίως: Το νησί – όνειρο στο οποίο φτάνεις (και) με αυτοκίνητο είναι φέτος το απόλυτο must

(Σημερινό αφιέρωμα στο νησί μας από το https://www.ethnos.gr/)

Βρίσκεται στο Ιόνιο, περιλαμβάνει μοναδικής ομορφιάς τοπία που θυμίζουν τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και περιστοιχίζεται από 24 νησάκια ανάμεσα στα οποία και ο περίφημος Σκορπιός, το ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση. Αν και νησί, είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο.

Ασφαλώς θα καταλάβατε ότι αναφερόμαστε στη Λευκάδα, η οποία συνδέεται με τις ακτές της Στερεάς Ελλάδας, με μια πλωτή γέφυρα μήκους 50 μέτρων.

H Λευκάδα είναι ένα νησί το οποίο εκτός από τις καταπληκτικές του παραλίες, είναι επίσης γνωστό για τα πολλά του αξιοθέατα. Εκκλησίες, εντυπωσιακοί όρμοι, γραφικά χωριά και οικισμοί είναι μόλις μερικά από αυτά. Στην Λευκάδα υπάρχουν ακόμη και καταρράκτες για τους λάτρεις της άγριας φύσης, οι οποίοι βρίσκονται στο Νυδρί – ιδανική τοποθεσία για πεζοπορία εάν έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας.

Ένα νησί… για όλους

Η πρωτεύουσα και ταυτόχρονα το λιμάνι του νησιού είναι η πόλη της Λευκάδας, η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερο πολεοδομικό ιστό που στο σχήμα θυμίζει ψαροκόκαλο. Σοκάκια και μικρές πλατείες με παραδοσιακά σπίτια συνθέτουν ένα ιδιαίτερα όμορφο τοπίο, ενώ πλακόστρωτοι πεζόδρομοι με περίτεχνα καμπαναριά, συμπληρώνουν το «παζλ» του νησιού.

Η άρτια εξοπλισμένη μαρίνα του νησιού, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 600 ιστιοπλοϊκά σκάφη αλλά και γιοτ, γεγονός που ανέκαθεν αποτελούσε δέλεαρ για την αφρόκρεμα του διεθνούς τζετ σετ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νησί της Λευκάδας, μπορεί να ικανοποιήσει διαφορετικά γούστα και διαφορετικές ηλικίες αφού επιλέγεται ως προορισμός διακοπών από διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ. Την επιλέγουν νέοι που θέλουν να ξεφαντώσουν, οικογένειες που προτιμούν την ηρεμία, αλλά και άνθρωποι που την επισκέπτονται με πολυτελή σκάφη για τις υπέροχες παραλίες της. Γενικότερα, το νησί κρύβει πολλά τουριστικά πρόσωπα, ενώ συνδυάζει την παράδοση με τις σύγχρονες υποδομές.

Εάν προστεθεί και το γεγονός ότι είναι πιο εύκολα προσβάσιμο επειδή δεν χρειάζεται πλοίο για να φτάσει κανείς, πόσο πιο προσιτό είναι συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου. 

Όσον αφορά στη νυχτερινή ζωή, το επίκεντρο είναι το Νυδρί, πρώην ψαροχώρι που πλέον έχει εξελιχθεί στο πιο κοσμοπολίτικο σημείο του νησιού. 

Παραλίες με καταγάλανα νερά

Όταν μιλάμε για τη Λευκάδα το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό, είναι  οι παραλίες του νησιού, με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά.

Εγκρεμνοί, Κάθισμα και Πόρτο Κατσίκι, είναι τρεις από τις πιο γνωστές παραλίες όχι μόνο της χώρας αλλά και ολόκληρου του κόσμου, αφού συχνά φιλοξενούνται σε εκτενή ταξιδιωτικά αφιερώματα. Βέβαια, οι επιλογές που έχετε επισκεπτόμενοι τη Λευκάδα όσον αφορά στις παραλίες, δεν είναι μόνο οι παραπάνω πασίγνωστες, αλλά πολλές ακόμα όπως το Νυδρί, ο Άγιος Νικήτας ή το Αγιοφύλλι.

Σημειώστε ότι στις περισσότερες παραλίες υπάρχει η δυνατότητα για water sports, ενώ σε Άι-Γιάννη και η Βασιλική, ευνοεί ο άνεμος για windsurf και kitesurf.

video

Γεύσεις

H Λευκάδα είναι ένα νησί που δεν φημίζεται μόνο για τις παραλίες του αλλά και για τις μοναδικές του γεύσεις, όπως άλλωστε όλα τα Επτάνησα. Στο συγκεκριμένο νησί, συνδυάζονται άψογα τα πιάτα βουνού και της θάλασσας, και έτσι μπορεί κανείς να βρει και να γευτεί από καλαμάρι γόνο μέχρι φρυγαδέλι και από ξιφία μέχρι αρνί στις κληματόβεργες. 

Προηγουμενο αρθρο
Ηλιοβασίλεμα στην παραλία Γιαλός
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήριο δωρεάς Γυμνασίου Νυδριού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.