HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΛογοτεχνία και Συγκίνηση στο Κηποθέατρο

Λογοτεχνία και Συγκίνηση στο Κηποθέατρο

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Στο Κηποθέατρο του Άγγελου Σικελιανού παρουσιάστηκαν τα δύο νέα βιβλία της λογοτέχνιδας Αικατερίνη Λιβιτσάνου Ντάνου , η συλλογή διηγημάτων με τίτλο ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ και η συλλογή ποιημάτων της με τίτλο Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ (εκδόσεις Βακχικόν).

Στο πάνελ η δρ. Βιβή Κοψιδά-Βρεττού μίλησε για την εφαπτόμενη επιρροή της πανδημίας στις δύο συλλογές της Κατερίνας Λιβιτσάνου καθώς και στην έμπνευσή της από το βιωματικό της παρελθόν ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της ποιήτριας έπαιξε ο δάσκαλός της μακαριστός Βλάχος.

Η φιλόλογος εξ Αγρινίου Ελένη Τζωρτζοπούλου έκανε μια ανάλυση πάνω στα διηγήματα της συλλογής ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ τονίζοντας ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα που δείχνουν τη γνήσια σχέση της λογοτέχνιδας με τη γενέθλια γή.

Ακολούθησε μια συνέντευξη από την Τζωρτζοπούλου προς την Λιβιτσάνου όπου με ζωντάνια και φυσικότητα αναπτύχθηκε το υπόβαθρο της λογοτέχνιδας και οι επιρροές της στην λογοτεχνική της πορεία.

Η υπογράφουσα έκανα το συντονισμό της εκδήλωσης η οποία είχε ένα αγαπητικό κοινό με επίκεντρο τη θειά Λάμπρω που ήρθε με την επίσημη Λευκαδίτικη στολή της να τιμήσει την ανηψιά της η οποία την ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή της μετά το θάνατο της μητέρας της.

Το πολιτιστικό παρόν ανάμεσα στις πολλές υποχρεώσεις τους έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Κτενάς, ο δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός, η έφορος Πινακοθηκών Φρόσω Φίλιππα, ο πρώην Δήμαρχος Σφακιωτών Γιώργος Κούρτης, ο πρώην αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Σπύρος Αρβανίτης.

Χαιρετισμούς απηύθηναν ο αντιπεριφερειάρχης  Ανδρέας Κτενάς και η πρόεδρος του συλλόγου ΦΩΤΕΙΝΟΣ Γεωργία Παπαδοπούλου.

Ήταν μια βραδιά με άρωμα Σφακιωτών και αγαπητικό σεβασμό προς τη λογοτέχνιδα Κατερίνα Λιβιτσάνου-Ντάνου!

Προηγουμενο αρθρο
Ο Θεόδωρος Στάμος επιστρέφει στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ για τον καύσωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.