HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΜε την «επιθυμία» και των δημάρχων συνεχίζουν να είναι στο «γύψο» τα Δημοτικά Συμβούλια;

Με την «επιθυμία» και των δημάρχων συνεχίζουν να είναι στο «γύψο» τα Δημοτικά Συμβούλια;

Εξακολουθεί και συνεχίζεται το αντιδημοκρατικό καθεστώς λειτουργίας του κυρίαρχου οργάνου του θεσμού της Αυτοδιοίκησης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συμπληρώνεται 1,5 χρόνος από τότε που τα Δημοτικά Συμβούλια μπήκαν στον «γύψο», με τις συνεδριάσεις τους να γίνονται είτε μέσω τηλεδιασκέψεων είτε σε αρκετά ακόμη δια… περιφοράς!

Ωστόσο και με τις συνεδριάσεις –τηλεδιασκέψεις , ο έλεγχος ουσιαστικά των πεπραγμένων και των παραλείψεων των Δημοτικών Αρχών είναι αρκετά δύσκολος, ενισχύοντας έτσι φαινόμενα αδιαφάνειας ακόμη και αυταρχισμού.
Επίσης στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων, ακόμη και σ΄εκείνους που οι δήμαρχοι δηλώνουν «προοδευτικοί», οι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα τους, να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις.

Και όλα αυτά με πρόσχημα τον …κορωνοιό. Όταν:
-Η Βουλή μπορεί και συνεδριάζει παρουσία των 300 μελών της, τα Δημοτικά Συμβούλια των 37, 41 , 43 ή 45 Δημοτικών Συμβούλων δεν μπορούν να συνεδριάζουν δια ζώσης ακόμη και αν έχουν τη δυνατότητα τήρησης της απόστασης των δυο μέτρων.
-Επιτρέπονται τα πανηγύρια και πχ οι εκδηλώσεις των 3000 και 4000 ατόμων στο «Κατράκειο» θέατρο της Νίκαιας, την ίδια ώρα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στο 43μελές Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, να συνεδριάσει δια ζώσης.

ΚΕΔΕ- δήμαρχοι

Η αντιδημοκρατική ωστόσο αυτή κατάσταση, έχει την στήριξη ουσιαστικά όλης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και ουσιαστικά όλων των δημάρχων ,ανεξαρτήτως κομματικής –πολιτικής τοπουθέτησης.

Η ανοχή και προπαντός η σιωπή τους , στην παρατεταμένη αυτή δημοκρατική εκτροπή , δεν είναι απλώς ηχηρή αλλά εκκωφαντική της βούλησης τους
Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι τώρα ΚΑΜΙΑ , παράταξη, στην ΚΕΔΕ ή σε ΠΕΔ , δεν έχει θέσει το θέμα.

Ειδικά στην ΚΕΔΕ, το κορυφαίο θεσμικό όργανο και η έκφραση του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ούτε καν απλή συζήτηση δεν έχει γίνει.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι –εκτός από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου- ούτε στα Δημοτικά Συμβούλια οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, , είτε πρόκεινται στο ΚΚΕ , είτε στο ΣΥΡΙΖΑ , είτε στο ΚΙΝΑΛ είτε στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά είτε στον οικολογικό χώρο είτε οπουδήποτε αλλού και που έχουν ως σύνολο την πλειοψηφία στα περισσότερα,το έχουν θέσει και επιδιώξει να ληφθεί κάποια απόφαση.

Πηγή: https://news-ta.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Έκρηξη στα κρούσματα: 33 στη Λευκάδα - Έφτασαν τα 4.608 σήμερα
Επομενο αρθρο
Ελλάδα η (μόνη) χώρα όπου η Αριστερά αντιδρά στα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.