HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΝαυάγιο στο Βλυχό Λευκάδας και διαχρονικά προβλήματα

Ναυάγιο στο Βλυχό Λευκάδας και διαχρονικά προβλήματα

«Έχουν περάσει ήδη πάνω από δύο μήνες και το ημιβυθισμένο σκάφος παραμένει ακλόνητο στη θέση που έχει βυθιστεί απέναντι από το φαρμακείο στο Βλυχό.

 Το ερώτημα λοιπόν είναι θα έχει και αυτό την  ίδια τύχη με τα υπόλοιπα ναυάγια στο Βλυχό, όπως αυτό απέναντι από το φούρνο του Χάρη Παπαδόπουλου που απλά έβαλε το λιμεναρχείο τη γνωστή κίτρινη σήμανση μέχρι που βούλιαξε ολοσχερώς. Είτε αντίστοιχα το άλλο ιστιοφόρο που είναι βυθισμένο κοντά στην ξέρα με το ιστίο να περισσεύει πάνω από τη θάλασσα λες και είναι περισκόπιο υποβρυχίου. Μην ξεχνάμε και τη ζημιά που γίνεται στη θάλασσα καθώς αυτά τα σκάφη έχουν και μηχανές με λάδια και καύσιμα που πάνε στο πάτο της θάλασσας με τις αντίστοιχες περιβαλλοντικές συνέπειες.

Αλήθεια κύριοι Δήμαρχοι τόσο ο νυν όσο και ο τέως όλα καλά με το Βλυχό που έχει καταλήξει η χαβούζα της περιοχής? Το ίδιο ισχύει και για τον κύριο Βουλευτή που εάν και κατάγεται από τη συγκεκριμένη περιοχή και έχει τιμηθεί επανειλημμένως από την ψήφο του κόσμου και τη δική μου, σε ερώτηση μου, μου απάντησε για την δεξαμενή νερού που χρηματοδότησε  ώστε να λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης, για το κτίριο της αστυνομίας στο Βλυχό που χρηματοδότησε για να ανακαινιστεί και πολύ καλά έκανε και μπράβο του…

ΑΛΛΑ για το βασικό θέμα που είναι η θάλασσα που βγαίνει κάθε τρεις λίγο στο δρόμο και που σε λίγο θα πέσει τμήμα του λιμανιού μέσα, κουβέντα, για τα πεζοδρόμια που είναι διαλυμένα τίποτα, για τα ΝΑΥΑΓΙΑ που είναι και το κύριο θέμα του άρθρου μου επίσης τίποτα.

Πολύ καλά αυτά που κάνετε για την Λευκάδα σαν σύνολο, αλλά εάν το Βλυχό πρέπει να περιμένει την κατασκευή της Μαρίνας, (την οποία πολύ καλά κάνετε και την προωθείται), σε δέκα χρόνια και βάλε, από την εμπειρία μου, σαν πολιτικός μηχανικός, τότε το Βλυχό θα έχει καταλήξει Βενετία, με τα αυτοκίνητα να περνούν από τον εσωτερικό δρόμο και με αξιοθέατο τα ναυάγια που όσο πάνε και πληθύνονται.

Συμπέρασμα θέλουμε άμεσα πράξεις και λύσεις χειροπιαστές για τα προβλήματα  του Βλυχού χθες όχι αύριο.

Σταύρος Κατσούπας»

Υ.Γ Αλήθεια εκείνα τα πίλαρ που θέλει να βάλει το λιμενικό ταμείο για να αρχίσει να πληρώνει και κανένας από όλους αυτούς που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Βλυχού και δεν δίνουν φράγκο στο Λιμενικό ταμείο λες και είναι το χωράφι του παππού τους, εδώ και πολλά χρόνια, είμαι πολύ περίεργος να δω εάν βγαίνουν και σε υποβρύχια έκδοση όταν θα ανεβαίνουν τα νερά και θα φτάνουν στο δρόμο.»

Προηγουμενο αρθρο
Για την εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών Επιστημόνων
Επομενο αρθρο
Διπλός σεισμός στην Αμφιλοχία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.