HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΟρκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας

Ορκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας

Με κάθε επισημότητα και σύμφωνα με το τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο το μεσημέρι στο Διοικητήριο η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Λευκάδας, Καστού και Καλάμου, Ξενοφώντα Βεργίνη, των Δημοτικών Συμβούλων και των Προέδρων και Συμβούλων Κοινοτήτων.

Πλήθος κόσμου πολίτες, καθώς και συγγενείς, φίλοι και γνωστοί των εκλεγέντων είχαν κατακλύσει την αίθουσα συμβουλίων, τον προθάλαμο αλλά και τον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου από νωρίς.


Στον Αγιασμό χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλος και ο Επίσκοπος Τανάγρας π. Απόστολος Καβαλιώτης με ευχές και ευλογίες προς τον δήμαρχο Ξενοφώντα Βεργίνη καθώς και όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που αναλαμβάνουν καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, οι Δήμαρχοι Μεγανησίου, κ. Δάγλας απερχόμενος και κ. Κατωπόδης νεοεκλεγείς, ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος και ο νέος δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Κασόλας.  Επίσης εκπρόσωποι του Δικαστικού κλάδου, των Ενόπλων Δυνάμεων  και των Σωμάτων ασφαλείας καθώς και ο  καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος.


Το τελετουργικό στη σημερινή εκδήλωση περιλάμβανε την ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας. Για την ορκωμοσία συντάσσεται πρακτικό, το οποίο υπογράφεται από το δήμαρχο, τους συμβούλους και τους τοπικούς εκπροσώπους που ορκίστηκαν.

Τελέστηκαν δυο ορκωμοσίες για όσους  ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο και αυτούς με πολιτικό.

Μετά την ορκωμοσία σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο απερχόμενος δήμαρχος και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης (από 1/1/2024) κ. Καλός. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Βουλευτής, καθώς και ο κ Μητρόπουλος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του νέου δημάρχου. (θα την παρουσιάσουμε σε βίντεο σε επόμενο άρθρο)

Προηγουμενο αρθρο
Ο Σικελιανός και το Αθάνι
Επομενο αρθρο
Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του νέου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.