HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ Αριστοτέλης Κολυβάς νετάρει τα δίχτυα

Ο Αριστοτέλης Κολυβάς νετάρει τα δίχτυα

Την Κυριακή το πρωί η Βασιλική άστραφτε από καθαριότητα μετά τις τελευταίες βροχές. Έκτος από τους αθλητές του αγώνα «Vasiliki Mountain Race» ελάχιστος κόσμος κυκλοφορούσε στην παραλία. Τα περισσότερα κατάστημα ήταν κλειστά. Ερημιά, ησυχία και μια παράξενη αίσθηση εγκατάλειψης πλανιόταν στην ατμόσφαιρα.

Στο λιμανάκι ο κύριος  Αριστοτέλης Κολυβάς  μέσα στη  βάρκα του έμοιαζε με εικόνα άλλης εποχής. Απόλυτα ταιριασμένη με την Κυριακάτικη ησυχία και την ηρεμία του τοπίου. Νετάριζε τα δίχτυα με αργές, ρυθμικές,  σχεδόν νωχελικές κινήσεις, όπως γίνεται πάντα σε επαναλαμβανόμενες για μια ολόκληρη ζωή συνήθειες.  Μετά  μπάλωσε τα δίχτυα και ύστερα χωρίς να βιάζεται, βγήκε έξω χαμογελαστός να μας χαιρετήσει.

Να’σαι καλά κύριε Αριστοτέλη. Στα δικά μου μάτια θα θυμίζεις την Βασιλική του μέτρου, της απλότητας  και της ομορφιάς. Εκείνου του μέτρου, που  φέτος το καλοκαίρι, το νησί μας το ξεπέρασε…

Η παρακάτω φωτογραφία και το κείμενο που την συνοδεύει στάλθηκε σήμερα από τον αναγνώστη Martin Eacott: It was lovely to see your story of the Vasiliki fisherman Aristotelis. Here’s a picture I got of him some years ago.

Προηγουμενο αρθρο
Ενημέρωση από την Πρωτοβουλία για τη Διάσωση της Περιοχής του Κάστρου
Επομενο αρθρο
Η αξιολόγηση που ήδη γίνεται (και δεν τιμά το ελληνικό σχολείο)

1 Σχόλιο

  1. Παναγιωτης Σκληρος
    12 Οκτωβρίου 2021 at 08:49 — Απάντηση

    Η απλότητα,η συνέπεια ,η εντιμότητα και η καλοσύνη είναι τα χαρακτηριστικά του Τέλη ,του καλού μου χωριανού που χρόνια ¨μιλάει¨με τη θάλασσα, την αγαπάει και γνωρίζει τα μυστικά της. Απο τους ελάχιστους παραδοσιακούς ψαράδες που έμειναν στη Βασιλική κι ευτυχώς εδωσε τη σκυτάλη και στον γιό του το Γιάννη που συνεχίζει τήν οικογενεική παράδοση με την επίσης ξύλινη παραδοσιακή βάρκα,την ¨Ολγα¨. Νασαι παντα καλά καλέ μας χωριανέ..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.