HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠαλαμίδι με «σπαέτο» και άλλες συνταγές με παλαμίδι

Παλαμίδι με «σπαέτο» και άλλες συνταγές με παλαμίδι

Τρεις τρόποι για να μαγειρέψετε το φρεσκοψαρεμένο  παλαμίδι:

ΠΑΛΑΜΙΔΙ ΜΕ ΣΠΑΕΤΟ

ΥΛΙΚΑ

1 παλαμίδι
1/2 κιλό σπαέτο (μακαρόνια νούμερο 10)
1 ματσακι σκόρδο φρέσκο
½ κιλό ντομάτα τριμμένη
5 ποτήρια νερό
Αλάτι-πιπέρι-λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το παλαμίδι σε λεπτές φέτες. Κόβουμε και το σπαέτο σε μικρά κομμάτια. Σε ένα ταψί  ρίχνουμε μέσα το σπαέτο, ψιλοκόβουμε το το σκόρδο, τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη,προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι, λάδι και το νερό αφού πρώτα το έχουμε βράσει. Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω τις φέτες το παλαμίδι και τα ψήνουμε όλα μαζί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για ½ ώρα έως ¾ της ώρας.

Δοκιμάστε να εκτελέσετε τις συνταγές που ακολουθούν και κυρίως το παλαμίδι με σπα(γγ)έτο στο φούρνο. Θα εκπλαγείτε από την γεύση!!!

Καλή επιτυχία!

Άλλες συνταγές με παλαμίδι:

ΠΑΛΑΜΙΔΑ ΣΑΒΟΡΟ

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά παλαμίδι
1 φλιτζάνι τσαγιού δεντρολίβανο
Μερικές ράτες αγουρίδα (είναι το άγουρο ξινό σταφύλι)
1 φλιτζάνι ξύδι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουμε το καθαρισμένο ψάρι και το αφήνουμε λίγο για να «το πιάσει το αλάτι».Το τηγανίζουμε να είναι ελαφρώς τραγανό.Το βάζουμε σε μια πήλινη ή γυάλινη γαβάθα και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ξύδι,  το δεντρολίβανο, την αγουρίδα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Όταν πάρουν βράση ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και αφού βράσει για λίγο ακόμα το βγάζουμε και περιχύνουμε τα ψάρια με τη σάλτσα μέχρι να σκεπαστούν. Το σαβόρο είναι έτοιμο και διατηρείται για πολύ καιρό.

Σαβόρο γίνονται και τα μικρά ψαράκια (πετρόψαρα) όπως και η μαρίδα.

ΠΑΛΑΜΙΔΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο παλαμίδι
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1 φλιτζάνι λάδι
2 λεμόνια (το ζωμό)
1 κλασσικό κεραμίδι κεραμικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το παλαμίδι,κόβουμε και πετάμε το κεφάλι. Κάνουμε δυο τρύπες κατά μήκος την κοιλιά του ψαριού και βάζουμε μέσα σκελίδες σκόρδο. Τοποθετούμε το ψάρι σε ένα λαδωμένο κεραμίδι  και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 βαθμούς.Όταν ψηθεί το καθαρίζουμε από τα κόκαλα και το δέρμα,το κόβουμε ρίχνοντας αλάτι,πιπέρι και αρκετή ρίγανη. Χτυπάμε στο μπολ το λάδι,το ζωμό από τα λεμόνια και περιχύνουμε το ψάρι.

Πηγή: https://meganisilife.wordpress.com/

Προηγουμενο αρθρο
Με πιστοποιητικό εμβολιασμού οι πρώτοι Ισραηλινοί τουρίστες στην Ελλάδα
Επομενο αρθρο
Ιταλία: «Covid – free» Πάσχα με κρουαζιέρα στη Μεσόγειο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.