HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠαρατηρήσεις αναγνώστη για τους Δασικούς Χάρτες

Παρατηρήσεις αναγνώστη για τους Δασικούς Χάρτες

Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα που το γνωρίζετε κι αφορά τους δασικούς χάρτες….

Ψηφίστηκε στις 22/3/22 μια τροπολογία που θα έλυνε το πρόβλημα με τους δασωμένους αγρούς που έχουν χαρακτηριστεί ΑΔ… Τον χαρακτηρισμό αυτό έχουν χωράφια με λιθιές, ελιές, αμπέλια! Δυστυχώς κανένα πρόβλημα δεν έλυσε.. Αναμενόταν μια διευκρινιστική εγκύκλιος μετά  το Πάσχα… ακόμη να εκδοθεί..

Έχουμε μπει στη διαδικασία να πληρώνουμε παράβολα και μηχανικούς για τα χωράφια μας..

Εάν κάποιος ζητήσει να υπαχθεί το αγροτεμάχιο του στο άρθρο 67 του νόμου 4915/2022, σημαίνει πως αποδέχεται τον χαρακτηρισμό ΑΔ και θα πρέπει να εξετάσει το αίτημα του η επιτροπή δασολογίου…κι εάν η επιτροπή αποφασίσει πως το 25% είναι δάσος τότε λέει ΟΛΟ το αγροτεμάχιο χαρακτηρίζεται δάσος!!!!!

Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο εάν υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης οικοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση… της οποίας η προέγκριση πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τον Δεκέμβριο 2022…

Επομένως ένας ιδιοκτήτης είναι εγκλωβισμένος…είτε θα πρέπει να περιμένει το πότε θα εκδοθεί η διευκρινιστική εγκύκλιος, είτε να ασχοληθεί με την αίτησή του η επιτροπή αντιρρήσεων που θα αρχίσει να συνεδριάζει μάλλον από τον Σεπτέμβρη και παράλληλα να πληρώνει μηχανικό για να ξεκινήσει η έκδοση οικοδομικής άδειας, αφού εάν ξεκινήσει τη διαδικασία από Σεπτέμβρη, δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβει την προθεσμία του Δεκέμβρη.

Δηλαδή έρχεται το κράτος να τιμωρήσει όποιους από εμάς επέλεξαν να μην συνεχίσουν την αγροτική ζωή των γονιών μας αλλά να σπουδάσουν…..

Γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν αεροφωτογραφίες το 1970-75, τότε που τα χωράφια καλλιεργούταν και όποιες εκτάσεις ήταν τότε δασικές να χαρακτηριζόταν αμετάκλητα ως δάσος. Με τη λογική αυτή εάν αποφάσιζαν να φτιάξουν δασικούς χάρτες το 2030-35, τότε μόνο οι οικισμοί της Λευκάδας δεν θα χαρακτηριζόταν δασικοί..

Νομίζω είναι ένα θέμα που αφορά πολλούς συμπατριώτες μας ( το 25% των αγροτεμαχίων της Λευκάδας έχουν χαρακτηριστεί ως ΑΔ) και θα άξιζε να ασχοληθείτε, μήπως και ενεργοποιηθούν αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις για να πάψει να ταλαιπωρείται ο κόσμος.

ΚΑΡΑΜΠΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Διαμαρτυρία Εμπορικού συλλόγου για τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Ευτύχιου Ζουριδάκη
Επομενο αρθρο
Το πρώτο μας μπάνιο, στο Κάστρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.