HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΠερπατώντας στ’ αποκαΐδια

Περπατώντας στ’ αποκαΐδια

Έντεκα κατεστραμμένα ολοσχερώς κτίρια άφησε πίσω της η προχτεσινή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Σπίτια φαντάσματα υπάρχουν σήμερα στην περιοχή, που πλήγηκε προχτές από την καταστροφική πυρκαγιά. Η δρόμοι που οδηγούν εκεί έχουν αποκλειστεί για τα αυτοκίνητα. Μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς μαζεύοντας τα μπάζα. Οι ιδιοκτήτες είναι εκεί. Ότι ώρα και να περάσεις θα τους δεις να περιφέρονται – τραγικές φιγούρες.

Σιγά –σιγά το θέμα αρχίζει να ξεχνιέται. Ήδη αρχίσαμε κιόλας να πλέκουμε τους μύθους μας για να κολακέψουμε και να χαϊδέψουμε αυτιά, ακόμα και να δημιουργήσουμε ήρωες σε ρεπορτάζ γραμμένα από τη δροσιά του γραφείου. Αρχίσαμε να δίνουμε συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον. Καμία αυτοκριτική ούτε για τους… τύπους…

Μα αν όλα έγιναν σωστά, αν διαδραματίστηκαν αυτά τα εκπληκτικά, αν όλα δούλεψαν ρολόι, αν υπήρξε αυτή η αυτοθυσία και η αυταπάρνηση, πως στην οργή η καταστροφή έφτασε σ’ αυτό το μέγεθος;

Ευτυχώς λένε δεν θρηνήσαμε θύματα. Γνωστή τακτική. Δεν αναρωτιόμαστε όμως τι θα είχε συμβεί αν η πυρκαγιά εκδηλωνόταν νύχτα που δεν μπορεί να πετάξει ελικόπτερο;

Μάλλον θα προχωρήσουμε παρακάτω και θα ξεχάσουμε την πυρκαγιά, ίσως ψάχνοντας για το αρχαίο θέατρο! Όλα δούλεψαν ρολόι στην περίπτωση της πυρκαγιάς! Η ΔΕΗ ήταν στην ώρα της, δεν υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα που να κλείνουν το δρόμο, υπήρξε απόλυτος συντονισμός από την Πυροσβεστική και το νερό έτρεχε άφθονο….
Φταίει η κακή ώρα!!!

Προηγουμενο αρθρο
Παρουσίαση των βιβλίων της Δέσποινας Καλέζου στο Πνευματικό Κέντρο
Επομενο αρθρο
Χαιρετισμός του Δημάρχου Λευκάδας στο συνέδριο της Εταιρίας Λευκαδικών Μελετών

3 Σχόλια

  1. Κ.Ντ.
    11 Αυγούστου 2016 at 13:11 — Απάντηση

    Ναι!! Η ΔΕΗ δεν σηκωνε το τηλ!! Υπαρχουν υπευθυνοι!! Να κληθουν!
    Το πρωτο μικρο αυτοκινητο της ΠΥ ηρθε αμεσως.ΤΟ δευτερο ( κατα την οργανωση της) που εχει στολες και σκαλες και εργαλεια ηταν στη..Βονιτσα. !! Το οργανογραμμα της ΠΥ αυτο το αυτοκινητο ΔΕΝ το απομακρυνει απ την πολη.
    Η αυταπαρνηση παλιων πυροσβαστων και του κοσμου εσωσε οτι εσωσε!! Μαθ τε το.
    Το νερο ηταν ανεπαρκες αλλα επαρκες για να σβησει την εστια.
    Ηξεραν οι ξενοχωριτες πυροσβεστες που βρισκονται οι κρουνοι?????
    Γιατι επετραπη να μπει μοναχος σε σπιτι του ΕΝΑΣ πυρ/στης με στολη κι οχι ΔΥΟ??
    [ ]

  2. kωστας
    11 Αυγούστου 2016 at 01:51 — Απάντηση

    αριστη τοποθετηση

  3. Ανώνυμος
    10 Αυγούστου 2016 at 15:16 — Απάντηση

    Οσοι ηταν εκει δεν μπορεί να μην είδαν ότι το ρεύμα άργησε να κοπεί. Η αστυνομία απούσα. Ένας νεαρός μόνο σφυρίζε. Η πλήρης ανεπάρκεια και ανετοιμοτητα της πυροσβεστικής. Σχεδόν γκαφατζηδες. Τη γραφικότητα του εντεταλμένου πολιτικής Προστασίας με την ντουντούκα. Επίπεδο [ ]. Φαντάσου να ήταν νύχτα πως θα συντονιζονταν. Όση προσπάθεια κι αν έγινε το αποτέλεσμα μετράει. Τη φωτιά την έσβησε και έσωσε την πόλη το ελικόπτερο. Όλα τα άλλα είναι φλυαρίες. Ο Απόλλων είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν κονδύλια να ξαναφτιαχτει που τον κλαίνε όλοι. Κάποια σπίτια δεν είναι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.