HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠροσάραξη ιστιοφόρου σκάφους σε αμμώδη αβαθή, στην Πάλαιρο

Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους σε αμμώδη αβαθή, στην Πάλαιρο

Ενημέρωση Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για την προσάραξη σε αμμώδη αβαθή, του Ι/Φ σκάφους ”MOONLIGHT FANTASY” σημαίας Γερμανίας, στην θαλάσσια περιοχή του όρμου ”ΠΑΛΑΙΡΟΥ” Αιτωλοακαρνανίας.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, άνευ επιβαινόντων. Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης στα ύφαλα του σκάφους από ιδιώτη δύτη, το εν λόγω Ι/Φ αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους ”ΔΕΣΠΟΙΝΑ” Λ.Λ. 1424 και με ιδία μέσα κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα ”ΠΑΛΑΙΡΟΥ” Αιτωλοακαρνανίας, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”MOONLIGHT FANTASY” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Προηγουμενο αρθρο
Τηλυκράτης: «χωριάτες» και «σκατόμαυρους» μας αποκαλούσε η διαιτητική τριάδα
Επομενο αρθρο
Η Βέρα και οι ιστορίες γύρω από το πέραμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.