HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠρώτα βραβεία ΕΣΥ: Δυο βραβεύσεις στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Πρώτα βραβεία ΕΣΥ: Δυο βραβεύσεις στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Στην καθιέρωση βραβείων στο ΕΣΥ προχωρά το υπουργείο Υγείας, κάνοντας την αρχή χθες. Μετά από μια τρίχρονη μάχη με την πανδημία, που όλο το προσωπικό των νοσοκομείων έδωσε παραπάνω από αυτό που μπορεί και αντέχει, η ηγεσία του υπουργείου προχώρησε χθες το απόγευμα στην πρώτη απονομή τιμητικών βραβείων. Το απόγευμα της Τετάρτης στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός η ηγεσία του υπουργείου προχώρησε στην πρώτη απονομή τιμητικών βραβείων.

Συνολικά βραβεύθηκαν 104 επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων και υπηρεσιών του ΕΣΥ. Πρόθεση του υπουργείου είναι τα βραβεία για το ΕΣΥ να γίνουν ετήσιος θεσμός. 

Με δυο εξαιρετικούς γιατρούς που εργάζονται στο Νοσοκομείο Λευκάδας, τον ορθοπαιδικό Σπύρο Μαραγκό και την αναισθησιολόγο Νατάσα Αποστολίδου, στη χθεσινή τους βράβευση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ο συμπατριώτης μας κ. Σπύρος Μαραγκός βραβεύθηκε για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές ορθοπεδικές επεμβάσεις του και η κ.Νατάσα Αποστολίδου για την διακεκριμένη προσφορά της στη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως αναφέρει ο Σπύρος Μαραγκός:

Πρώτα βραβεία ΕΣΥ, πρώτο και το ορθοπαιδικό τμήμα Λευκάδας 

Οφείλω να ευχαριστήσω:Την οικογένεια μου πρώτα απ’ όλα για την κατανόηση, την ανοχή, τη στήριξη και την έμπνευση που καθημερινά και με υπομονή μου δείχνουν. Τάνια, Γιώργο, Ιωάννα με κάνετε υπερήφανο.Τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη για την στήριξη και την αμεσότητα που έδειχνε στην επίλυση των όποιων προβλημάτων δημιουργούνταν αλλά και που πιστέψε στο μεγάλο αύριο εγχείρημα.Τον διοικητή του ΓΝ Λευκάδας κ. Ιωάννη Μπάκαβο που από την αρχή πίστεψε και στήριξε το δύσκολο έργο της δημιουργίας από την αρχή του ορθοπαιδικού τμήματος. Τον βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά Αθανάσιο που με κατανόηση έδωσε λύση σε πολλά προβλήματα.Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας και ιδιαιτέρως του χειρουργείου και του αναισθησιολογικού για την ομαδική δουλειά. Με αφορμή το γεγονός αυτό οφείλω να συνεχίσω να πρεσβεύω το κοινό καλό πως η επιστήμη μου ορίζει αλλά και να υποσχεθώ πως ακόμα πιο καινοτόμα και πρωτοποριακά πράγματα έρχονται για τη Ορθοπαιδική του νοσοκομείου μας.

Η Νατάσα Αποστολίδου αναφέρει:
Η συγκίνηση μου μεγάλη για την ιδιαίτερη τιμή… έκανα απλά αυτό που υπέδειξε η καρδιά και η συνείδηση μου… η ιατρική είναι τρόπος ζωής για μένα και για τους περισσότερους συναδέλφους μου. Ωφείλω ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ στην οικογένεια μου, στον Θοδωρή μου και στους δυο γιούς μου,για την κατανόηση, την αντοχή, την ανοχή και την δύναμη που μου δίνουν καθημερινά… για την αγάπη που με περιβάλλουν..!Να ευχαριστήσω επίσης, τον διοικητή κ. Μπακαβο,τους συναδέλφους και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου Λευκάδος(ιδιαιτέρως του χειρουργείου και του αναισθησιολογικού τμήματος )για την αμέριστη συμπαράσταση και την άριστη συνεργασία τους,για την αποτελσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κύριο Γιάννη Καρβέλη, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Με τις αποφάσεις την αέναη κίνηση και την ταχύτητα δράσης του δίνει άμεσα ρεαλιστικές λύσεις. Μας εμπνέει να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της δημιουργίας ένος σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος υγείας που ο κρατικός κι ο ιδιωτικός τομέας έχουν ως στόχο το κοινό καλό

Προηγουμενο αρθρο
Η διαχρονικότητα της Αποκριάς
Επομενο αρθρο
101 χρόνια από τη γέννηση του Λάκη Σάντα- Οι κόρες του γράφουν για τον ήρωα

1 Σχόλιο

  1. Παναγιώτης Δαγλας
    24 Φεβρουαρίου 2023 at 08:03 — Απάντηση

    Θα ήθελα να συγχαρώ τους δυο άξιους επιστήμονες για τον τρόπο σκέψης τους και από ποια σκοπιά βλέπουν το έργο τους ,χωρίς μιζέριες και κακομοιριά
    Και πάλι συγχαρητήρια !

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.