HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτην Πάτρα ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Στην Πάτρα ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Δυστυχώς την Πέμπτη τα ξημερώματα κατέληξε ο 66χρονος που νοσηλευόταν με νόσο Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

Στον μακάβριο κατάλογο των χωρών που θρηνούν ανθρώπινα θύματα από τον νέο κορονοϊό προστέθηκε από την Πέμπτη 12 Μαρτίου η Ελλάδα.

Οπως έγινε γνωστό, ο 66χρονος που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από τις 2 Μαρτίου με σοβαρή πνευμονία, δεν τα κατάφερε. Η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί δραματικά και χαρακτηριζόταν κρίσιμη από την Τρίτη το πρωί.

Αλλα πέντε κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν – Εφτασαν τα 89 στη χώρα μας Πατήστε εδώ Ο 66χρονος από την Αμαλιάδα ήταν το Νο 9 κρούσμα που καταγράφηκε στη χώρα μας από το ξέσπασμα του ιού.

Ανήκε στην ομάδα των εκδρομέων από τους Αγίους Τόπους, η οποία, καθώς ο κίνδυνος υποτιμήθηκε, λειτούργησε ως ο φορέας και το «πάτημα» του κορονοϊού στην Αχαΐα, στην Ηλεία και τη Ζάκυνθο, όπου έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Προηγουμενο αρθρο
Ακυρώσεις και αλλαγές στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Στη Βουλή με τις πρωταθλήτριες Κορίνα Πολίτη και Γεωργία Ζαβιτσάνου ο Θανάσης Καββαδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.