HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤα φρεάτια απορροής υδάτων έγιναν…  «εύφοροι» κήποι!

Τα φρεάτια απορροής υδάτων έγιναν…  «εύφοροι» κήποι!

Γνωρίζαμε πως τα φρεάτια απορροής υδάτων είναι γεμάτα από σκουπίδια και κάθε είδους αντικείμενο που χωράει να περάσει. Αλλά ότι θα φύτρωναν δέντρα στο εσωτερικό τους, ομολογούμε, πρώτη φορά το συναντάμε.

Τυχαία το είδαμε. Δίπλα στον επαρχιακό δρόμο Λευκάδας  – Νυδριού, απέναντι από το stop cafe  έχουν φυτρώσει μέσα σε φρεάτιο απορροής μια καρυδιά και μια πικροδάφνη! Ολόδροσα και χωλάτα και τα δυο.

Την ίδια μέρα, μετά από μισή ώρα και αφού είχαμε την πρώτη παραπάνω εικόνα, βρεθήκαμε στην είσοδο του πάρκινγκ πίσω από τον ΟΤΕ, στην οδό Θ. Στράτου στο σημείο που διασταυρώνεται με την Ν. Ζαμπελίου -είναι ο δρόμος δίπλα στον παιδικό και μπροστά  από την κύρια είσοδο της Μητροπόλεως.

Εδώ η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Και στα τρία φρεάτια απορροής ομβρίων υδάτων που καλύπτουν όλο το πλάτος του δρόμου, έχουν φυτρώσει… καλάμια. Ναι καλάμια, τα οποία, ως γνωστόν, είναι ζιζάνια και δύσκολα στην εξολόθρευση τους. Το πρόβλημα πρέπει να  υπάρχει στην συγκεκριμένη περιοχή από χρόνια. Τα καλάμια λόγω της συνεχούς και ασταμάτητης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων κόβονται στις άκρες και δεν μπορούν να σηκώσουν μπόι και να μας… μουντζώσουν. Όπως θυμόμαστε, κάθε χειμώνα η Ν.Ζαμπελίου πλημμυρίζει, παρότι στο δρόμο υπάρχουν 3 φρεάτια. Το νερό παραμένει συγκεντρωμένο  δίπλα στον παιδικό σταθμό για μέρες μετά από βροχή.

Ούτε ψάξαμε ούτε κοιτάξαμε αλλού. Το φαινόμενο, με την εγκατάλειψη που έχει η πόλη πρέπει να είναι εκτεταμένο. Έρχεται Φθινόπωρο και πιθανόν βροχές. Τα φρεάτια πρέπει να καθαριστούν.

Προηγουμενο αρθρο
Παρουσίαση του βιβλίου «Μικρές λευκαδίτικες ιστορίες» του Παναγιώτη Σκληρού
Επομενο αρθρο
Η σιωπή των δασών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.