HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤο αδιαχώρητο στο λιμάνι

Το αδιαχώρητο στο λιμάνι

Μεγάλη κινητικότητα επικρατούσε σήμερα στο λιμάνι της Λευκάδας. Παρατηρήσαμε περισσότερες από κάθε χρονιά πλωτές εξέδρες. Εκτός από αυτή που βρίσκεται στον Πόντε, τις δυο που υπήρχαν και  την περσινή χρονιά μετά το «καράβι», τοποθετήθηκαν άλλες δυο επί  του πεζοδρομίου της οδού Γολέμη, που αν δεν κάνουμε λάθος δεν υπήρχαν το προηγούμενο καλοκαίρι.

Όλες σχεδόν είναι γεμάτες από σκάφη, κυρίως τύπου catamaran, και όπου να’ναι θα ξεκινήσουν τις θαλάσσιες εξορμήσεις τους. 

Τώρα, κατά ποσό το λιμάνι μας έχει τις προδιαγραφές και τις υποδομές για τόση κίνηση, μάλλον δεν προβλημάτισε τους αρμόδιους. Ως συνήθως… βάζουν μπροστά το κάρο από το άλογο.

Όλες οι προβλέψεις για τον τουρισμό συνηγορούν πως η φετινή χρονιά θα είναι «καλύτερη» από την περσινή που και αυτή είχε σπάσει κάποια ρεκόρ. Αν λάβουμε υπόψη μας πως οι αφίξεις μέσω πτήσεων ξεκίνησαν από της 25 Μαρτίου, μπορούμε να μιλάμε από τώρα για σεζόν, σχεδόν, 7 μηνών.

Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, όπως διαβάζουμε άλλαξαν τις τουριστικές προτιμήσεις τους -σε μεγάλο ποσοστό αποφεύγουν τους μήνες με πολυκοσμία, Ιούλιο και Αύγουστο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τόσο πέρυσι όσο και φέτος να βλέπουμε αυξημένη κίνηση στο νησί μας από το Πάσχα.

Προηγουμενο αρθρο
Διήμερη εκδρομή στην Πύλο – Μεθώνη – Αρχαία Ολυμπία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απόλπαινας
Επομενο αρθρο
Φωτογραφίζοντας πόρτες & παράθυρα των μοναδικών σπιτιών της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.