HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο φαινόμενο κοντεύει να γίνει καθημερινό

Το φαινόμενο κοντεύει να γίνει καθημερινό

Είναι η τρίτη φορά την τελευταία εβδομάδα, που ο «ποιοτικός τουρισμός» και η ασυδοσία  του νησιού δείχνουν το πρόσωπο τους στο Κάστρο.

 Εννοείται  πως δεν πρόκειται για κάποια Λευκαδίτισσα νοικοκυρά που αναζητούσε ήλιο για να στεγνώσει τη μπουγάδα της.

Δράστες πρέπει να είναι οι «κοτερούχοι» που δένουν στην περιοχή, οι οποίοι ανενόχλητοι κάνουν τις μπουγάδες τους, αδειάζουν και τα απόνερα τους στη θάλασσα κάτω από το τουριστικό περίπτερο και απλώνουν απέναντι. Δείχνουν έτσι  το σεβασμό τους στο νησί που τους φιλοξενεί, κατά πάσα πιθανότητα δωρεάν.

Η περιοχή είναι πέρασμα  προς την παραλία για πολλούς επισκέπτες και είναι η πρώτη εικόνα για όσους  διασχίζουν το δίαυλο.


Αν ήταν ντόπιοι, θα λέγαμε, πως διαχρονικά, συναγωνίζονται το Λιμενικό Ταμείο στην υποβάθμιση της περιοχής.

Σήμερα τηλεφωνήσαμε στο Λιμεναρχείο το οποίο είναι αρμόδιο για την αστυνόμευση της περιοχής  αλλά δεν περιμένουμε και πολλά πράγματα.   Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα η αρμόδια Αστυνομία θα τα μάζευε, θα τα έβαζε σε ένα σάκο και όποιος τα αναζητούσε θα έπρεπε να πληρώσει μεγάλο πρόστιμο για να τα πάρει πίσω, αλλιώς θα τα έχανε.

Εμείς φτάσαμε να αναζητούμε αν είναι αδίκημα…

Προηγουμενο αρθρο
Equal Society: ευκαιρίες απασχόλησης στη Λευκάδα από 31/7 έως 6/8
Επομενο αρθρο
Η Λευκάδα  στην Επανάσταση  του 1821:  πρακτικά του ΚΣΤ΄ Συμποσίου της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών

2 Σχόλια

  1. Elaine Tucker
    5 Αυγούστου 2023 at 00:05 — Απάντηση

    This also happens by the mountain spring at Passa, Perigiali. Roma are there every day washing their clothes, sitting around, loading their vehicles while their children are standing in the middle of the road or playing on the old basketball court. The Roma cars and vans block the narrow road to residences further up the road. Their behaviour and attitude is intimidating to the people who live just up the road from the Spring. The police should remove them permanently and regularly patrol this area before the Roma set up a camp to live in and the numbers of them multiply.

  2. Mela
    1 Αυγούστου 2023 at 08:36 — Απάντηση

    Αυτή η ασυδοσία κυριαρχεί σε πολλές παραλίες, ιδιαίτερα από τα τροχόσπιτα.
    Πιάνουν τεράστιους χώρους μαζί με τα τραπέζια και τις τέντες που ανοίγουν και έτσι δεν υπάρχει χώρος για παρκάρισμα των ιχ. Επίσης αδειάζουν τα λύματα στους δρόμους.
    Κανένας έλεγχος ιδιαίτερα στην παραλία του Γιαλού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.