HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤραγωδία στην Άρτα: Νεκρό πεντάμηνο βρέφος σε αυτοκίνητο

Τραγωδία στην Άρτα: Νεκρό πεντάμηνο βρέφος σε αυτοκίνητο

Τραγωδία σημειώθηκε στην Άρτα, με ένα μωρό να αφήνει την τελευταία του πνοή μέσα στο αυτοκίνητο, όπου το είχε αφήσει ο γονιός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Artinos.gr, ο γονέας ξέχασε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου το 5μηνό βρέφος. Όταν -μετά από 3 ώρες- αντελήφθη την απουσία του παιδιού, πήγε στο αυτοκίνητο και το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μωρό ήταν αναίσθητο και είχε αφρούς στο στόμα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τα αίτια του θανάτου του βρέφους διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή και μεταφέρθηκε στα Γιάννενα.

Όπως περιέγραψε δημοσιογράφος τοπικού σάιτ στο LIVE NEWS, ο πατέρας πήγαινε στη δουλειά του και είχε πάρει μαζί του και την 5,5 μηνών κόρη του για να την αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό, ωστόσο την ξέχασε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Όταν το μεσημέρι η μητέρα του κοριτσιού πήγε από τον βρεφονηπιακό σταθμό για να το παραλάβει και να γυρίσουν σπίτι τους, τότε της είπαν πως το παιδί δεν είχε έρθει εκείνη την ημέρα.

Η μητέρα του παιδιού κάλεσε αμέσως τον σύζυγό της, ο οποίος έτρεξε αμέσως στο αυτοκίνητο και βρήκε το 5,5 μηνών κοριτσάκι νεκρό.

—–

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια άσκησε το βράδυ της Τρίτης ο εισαγγελέας Άρτας στον 37χρονο πατέρα του μωρού που έχασε τη ζωή του κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος και σε καταστολή στο Νοσοκομείο της Άρτας, ενώ σε καταστολή βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους.

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Από την πρώτη στιγμή στο Νοσοκομείο της Άρτας βρίσκονται οι συγγενείς και οι συνάδελφοι του ζευγαριού, προσπαθώντας να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους γονείς, με τους οποίους όμως δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσουν λόγω της κατάστασής τους.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή -Το βρέφος πέθανε από θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου

Από θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου κατέληξε το 5,5 μηνών βρέφος στην Άρτα, σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή. Το μωρό είχε ασφυκτικό θάνατο, παραμένοντας για οκτώ ώρες κλεισμένο στο ΙΧ του πατέρα του.

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος για το μόλις 5,5 μηνών βρέφος, το οποίο ξέχασε ο πατέρας του κλειδωμένο επί 8 ώρες στο ερμητικά κλειστό αυτοκίνητό του, με συνέπεια το παιδί να πεθάνει. Σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή, ως αιτία θανάτου αναφέρεται η θερμοπληξία και η έλλειψη οξυγόνου.

Το μωρό υπέστη ασφυκτικό θάνατο, καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει στο κλειδωμένο αυτοκίνητο, στο οποίο αναπτύχθηκαν και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος κρατείται και θα απολογηθεί την Παρασκευή ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο 37χρονος φέρεται να πήρε το βρέφος για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό περίπου στις 7 το πρωί της Τρίτης (4/10), όμως δεν το έβγαλε ποτέ από το καρεκλάκι του και παρέμεινε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Το μωρό βγήκε νεκρό από το αμάξι περίπου στις 3 το μεσημέρι, καθώς η μητέρα λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι πήγε να το πάρει από τον σταθμό, αλλά έλειπε. Τότε ενημέρωσε τον πατέρα τηλεφωνικά, ο οποίος διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει το μωρό στο αυτοκίνητο…

Το άτυχο μωράκι βασανίστηκε, καθώς η θερμοκρασία έδειχνε περίπου 20 βαθμούς Κελσίου και στο μαύρο WV του πατέρα που ήταν κλειδωμένο οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό της καμπίνας ήταν τουλάχιστον διπλάσιες…

Το Σάββατο η κηδεία, θα βαφτιστεί πριν ταφεί
Η αυλαία της φρικτής αυτής υπόθεσης θα πέσει με την κηδεία του παιδιού στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (13/5). Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στην Περδικοράχη, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα. Σύμφωνα με τον Alpha, το παιδί πριν κηδευτεί, θα πρέπει να έχει βαπτιστεί και κατά την ίδια πηγή θα βαπτιστεί Λυδία-Ελένη.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Το Βυζαντινό εργαστήρι του Συλλόγου Λευκαδίων σε συναυλία θρησκευτικής Μουσικής
Επομενο αρθρο
Η Λευκάδα στους 4 τροχούς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.