HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΥπάρχει θέμα κύριοι!

Υπάρχει θέμα κύριοι!

Σύμφωνα με το πόρισμα της ομάδας εργασίας που συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου για το θέμα του Κάστρου, από το 2017 μέχρι τις μέρες μας, στο θέμα της παραχώρησης του τουριστικού Περιπτέρου και της παραλίας του Κάστρου έγιναν σωρεία «παρατυπιών, λαθών» (επιεικείς οι χαρακτηρισμοί για να συνεχίσουμε). Πολλά από αυτά έγιναν στη θητεία του μέχρι αυτή τη στιγμή προέδρου του Λιμενικού ταμείου, ο οποίος και στα δημοτικά συμβούλια, όταν εγκαλούνταν από τους δημοτικούς συμβούλους, συνέχιζε ακάθεκτος την ίδια πορεία, όσες παρατηρήσεις και κι αν γίνονταν.

Ως αποτέλεσμα του πορίσματος της ομάδας εργασίας υπήρξε η παρακάτω απόφαση εισήγηση του δημοτικού Συμβουλίου, στις 2/11, προς το Λιμενικό Ταμείο:
1) να ανακαλέσει τις (10/21-2-2020 και 22/9-3-2021) Πράξεις παραχώρησης λόγω μη τήρησης των όρων της διακήρυξης.
2) να αξιολογήσει αν μετά την παραπάνω ανάκληση έχει νομική ισχύ το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας ή συντρέχει λόγος  να κηρυχτεί άγονη.
3) Σε περίπτωση που κριθεί ότι εξακολουθεί να έχει νομική ισχύ το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας να κινήσει σε εφαρμογή των κείμενων διατάξεων τη διαδικασία ώστε  να κηρυχθεί η πλειοδότρια  εταιρεία έκπτωτη».

Με την παραπάνω απόφασή του το Δημοτικό συμβούλιο, καλεί το Λιμενικό ταμείο, με το ίδιο πρόσωπο επικεφαλής, να κάνει τις «διορθώσεις», δηλαδή τις «αντίθετες» από τις ενέργειες που έκανε μέχρι προχθές… Το σχήμα είναι οξύμωρο και φοβόμαστε πως δεν θα προχωρήσει.  

Οι αιρετοί, οι εκπρόσωποι φορέων της περιουσίας του κράτους, του Δήμου, δεν πρέπει να είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους; Δεν πρέπει το ελάχιστο, να έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν;

Στο θέμα του Κάστρου το Λιμενικό ταμείο δεν λειτούργησε εναντίον της βούλησης της κοινωνίας, μόνο, αλλά και εναντίον των συμφερόντων του ίδιου του ΛΤ και κατ’ επέκταση του Δήμου. Υπάρχει κανένας στη Λευκάδα να πιστεύει πως ήταν επικερδής η επένδυση για το ΛΤ, «φυτεύοντας» μια τεράστια επιχείρηση στην αμμουδιά του Κάστρου για να εισπράττει 4.000 το μήνα;

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ο οποίος επισημαίνουμε, δεν είναι αιρετός δημοτικός σύμβουλος,  δείχνει να μην… βιάζεται καθόλου, να υλοποιήσει την απόφαση. Απόδειξη ότι, στην πρώτη συνεδρίαση του ΛΤ που συγκαλεί, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, φέρνει προς συζήτηση 5 θέματα. Τα τρία είναι άσχετα με το Κάστρο και τα δυο είναι… περιφερειακά του θέματος.  

1. Ενημέρωση για την αριθµ. 127/2022 απόφαση Δηµοτικού Συµβουλίου Λευκάδας.
2. Νοµική υποστήριξη σχετικά µε την αριθµ. 127/2022 απόφαση ∆ηµοτικού Συµβουλίου Λευκάδας.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι θα γίνει ενημέρωση για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά όχι λήψη απόφασης. Τώρα όσον αφορά την Νομική υποστήριξη, υπάρχει καταγεγραμμένη η βούληση όλου του Δημοτικού συμβουλίου για παροχή Νομικής υποστήριξης στο Λιμενικό ταμείο.

Αν παρόλα αυτά ο πρόεδρος θεωρεί ότι δεν τον καλύπτει, υπάρχει καλύτερη λύση από την κωλυσιεργία, η παραίτηση.

Το θέμα του Κάστρου και οι χειρισμοί του έχουν δημιουργήσει ηθικό και πολιτικό θέμα στην τοπική κοινωνία. Δεν το αντιλαμβάνονται; Αν δεν εκτονωθεί, θα προξενήσει ένα ακόμα τραύμα στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και στους εκπροσώπους του, καθώς και στην φερεγγυότητα και την εμπιστοσύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έχει  ξεχαστεί η έννοια της ηθικής τάξης;

Δεν χρειάζεται… «κάθαρση», με την μορφή μιας παραίτησης;

Προηγουμενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το 171ο φύλλο της εφημερίδας «Αγιοπετρίτικα»
Επομενο αρθρο
Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή σε Μονές της Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.