HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΥποκλινόμαστε στους 7 συμπολίτες μας

Υποκλινόμαστε στους 7 συμπολίτες μας

Υποκλινόμαστε στους 7 συμπολίτες μας που σήμερα Κυριακή με συνεχή ψιλόβροχο, με γαλότσες και αδιάβροχα βρέθηκαν στις Αλυκές Καρυωτών για να μαζέψουν τα σκουπίδια. Τα σκουπίδια στην περιοχή είναι πολλά και είναι δικά μας. Μετά λόγου γνώσεως θα λέγαμε, πως η ενέργεια είναι η σημαντικότερη που γίνεται παραμονές των γιορτών.

Η σημερινή εξόρμηση αποτελεί συνέχεια άλλης της προηγούμενης Κυριακής και θα ακολουθήσει και τρίτος γύρος την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Πάνος Μπουρδάρας κάτοικος Καρυωτών και δημότης Ακτίου Βόνιτσας, μόνος του πριν από 15 μέρες έβαλε σκοπό να καθαρίσει το χώρο των Αλυκών.

Στο πρώτο του κάλεσμα, την προηγούμενη Κυριακή, έδωσε το παρόν η «συνήθης ύποπτη!», Εύη Λάζαρη. Δες εδώ

Σήμερα παρά τον άσχημο καιρό μαζί με τον Πάνο δούλεψαν σκληρά οι: Δημήτρης Γιαννούλης, Ιωάννα Κτενά, Σπύρος Αραβανής, Μαρία Ραυτοπούλου, Καλλιόπη Χαλκιά και Εύη Λάζαρη.

Συγκέντρωσαν 30 σακούλες. Μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί 30 στρέμματα περίπου. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, υπάρχει μια συνεχής κακοποίηση της περιοχής, αφού πέραν των άλλων αποτελεί και χώρο εναπόθεσης μπάζων. Όσα από τα κτίσματα έχουν διατηρηθεί μετατρέπονται σιγά σιγά σε χωματερές. Όσα δε κεραμίδια έχουν απομείνει στην περιοχή –από το 1990 που έκλεισαν οριστικά οι Αλυκές– χρησιμοποιούνται να βουλώνουν λακκούβες!

Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη Natura και αποτελεί ιστορικό μνημείο. Καλό θα ήταν να μπουν μπάρες για να εμποδίζουν την είσοδο των αυτοκινήτων. Τα σκουπίδια αμέσως τα ελαττωθούν.

Προηγουμενο αρθρο
Ακόμα έναν ειδικό συνεργάτη προτίθεται να προσλάβει ο Δήμαρχος Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Χριστουγεννιάτικες – Πρωτοχρονιάτικες ευχές 2019 – 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.